Een lesje in onderdanigheid


Dit is een verkorte versie van het verhaal dat ik geschreven heb voor het clubblad van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden NVSWH

garou Een van de populairste zangers hier in Frankrijk heet Garou. Met zijn doorrookte stem, die een grote consumptie van Gauloises doet vermoeden, bestormt hij steeds de Franse hitparade. Maar wat heeft dat met Saarlooswolfhonden te maken? Nou, daar kom ik zo op. In de eerste plaats betekent Garou letterlijk ‘weerwolf. ‘ In een van zijn liedjes zingt Garou: ‘même si je suis doux comme un loup’ (zelfs als ik zacht ben als een wolf). Ik ben ervan overtuigd dat je zoiets alleen kunt zingen als je iets meer weet van wolven dan de gebruikelijke griezelverhalen.

Bij dit lied moet ik trouwens altijd aan Tunka denken. Garou kent onze Tunka natuurlijk niet, maar hij slaat de spijker helemaal op zijn kop. Marianne en ik hebben al heel wat honden gehad, maar nog nooit hadden we er een met zo’n uitgesproken zacht karakter. We verbazen ons daar nog steeds over. Het is ongelooflijk om te zien hoeveel Tunka pikt van Shala. Maar denk niet dat hij een watje is, want ook al is ’t nog zo’n zachtaardige hond, hij heeft wel degelijk zijn grenzen.

Dat bleek maar weer eens toen Shala voor de zoveelste keer zat te klieren bij Tunka’s etensbak. Hij was nog lekker aan het schrokken en zij had haar voerbak al weer leeg. Zoals altijd verscheen ook nu haar grijnzende wolfhondenbekkie bij zijn bak. Oortjes plat, een en al onderdanigheid, maar ondertussen wel stiekem meeschrokken uit zijn voerbak.

Met een geluid dat van heel diep kwam gromde Tunka naar haar en het volgende moment had hij Shala zonder pardon op haar rug gelegd. Ons sierlijk helleveegje krijste en gilde alsof de wereld verging, maar deze keer had hij absoluut geen medelijden. Het was welletjes geweest en hij zou haar eens even een lesje leren dat haar nog lang zou heugen. We lieten Tunka begaan. Ze had het echt verdiend, maar te oordelen naar het luidkeelse gekerm van Shala was hier niets minder dan een moord met voorbedachte rade aan de gang. Wij wisten wel beter. De rechtvaardige afstraffing voltrok zich razendsnel en Shala sloop daarna muisstil naar haar plaatsje. Zonder ook maar één schrammetje!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Onze Honden en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s