Dat deed de deur dicht


Dit is een verkorte versie van het verhaal dat ik geschreven heb voor het clubblad van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden NVSWH


village du soleilWe hebben nog even op een bungalowpark gezeten, voordat ons huis klaar was. Toen we onze spulletjes daar naartoe verhuisden, bond ik Tunka met een ijzeren ketting vast aan de deurpost zodat we makkelijk in en uit konden lopen. We hoefden zo niet steeds op hem te letten. Vlak naast ons bungalowtje was het washok en even later kwam een mevrouw naar buiten met een sliert wapperende lakens achter haar aan. Tunka sloeg de rasstandaard er nog eens op na, las dat dit een geforceerde, niet door een Saarlooswolfhond gewenste benadering was, waarbij de vluchtdrift gaat overheersen.

Hij handelde helemaal volgens het boekje, nam in paniek de benen en rukte in één machtige beweging de deur met een donderende klap uit de sponning! De wasvrouw vluchtte geschrokken weg. Tunka was zich van zijn eigen actie ook een ongeluk geschrokken en stond een eindje verderop met grote stressogen te woefen. De stalen ketting was doormidden gebroken!

We hadden weer een demonstratie gekregen van de ongelooflijke kracht van een Saarlooswolfhond. Shala waren we kwijt. Na lang zoeken vonden we haar op de voorstoel van de auto. Het portier had al die tijd opengestaan en ze was instinctief naar een bekend en veilig plekje gevlucht. De stoel was kletsnat. Ze had het van schrik helemaal ondergeplast. Samen met de klusjesman van het park, plaatste ik de deur weer in de hengsels.

Dat bleek een onaangenaam karweitje te zijn, want onze reu had zijn anaalklieren tot op de laatste druppel leeggeknepen. Na dit incident heeft Shala nog dagenlang met knikkende knietjes rondgelopen. Er hoefde maar iets te kraken (het was een houten bungalow, dus er kraakte altijd wat) of zij schoot met grote schrikogen in de benen. Tunka trouwens ook. Aan Boris, ons Portugees herdertje, ging alle opwinding totaal voorbij. Hij snapte niet waar die twee Saarlooswolfhonden zich zo druk om maakten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Onze Honden en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s