Grenzen


Dit is een verkorte versie van het verhaal dat ik geschreven heb voor het clubblad van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden NVSWH


botAls het om eten gaat begrijpt Shala geen snars van Tunka. Hij gedraagt zich in haar ogen volstrekt debiel. Hoezo? Nou, Tunka besnuffelt eerst uitgebreid het voer dat we hem voorzetten. Daarna likt hij eraan en dan besluit hij pas of hij het op zal eten. Ons helleveegje Shala heeft voor al die poespas geen tijd. Ze kent bij het eten slechts 1 principe: binnen is binnen en daarna zien we wel verder. Het is vooral een felle tante als ze een vers bot of afvalvlees van de slager te pakken heeft. Tunka hoeft ’t dan echt niet in zijn hersens te halen om dat van haar af te pakken. En dat weet ie! Als een furie verdedigt ze haar buit, waarbij ze haar bijnaam ‘helleveegje’ alle eer aandoet. Ook op eieren is ze stapelgek. Het wekelijkse gekookte ei wordt bijna uit je handen gerukt. Maar als ’t om vlees gaat is ze gewoon niet te houden.

 

Nietsvermoedend trippelde Boris een keer naar zijn plaatsje om aan zijn middagslaapje te beginnen. Shala was net op een vers bot aan het kluiven. Plotseling stoof ze als een duivelin op hem af, ontblootte grommend haar tanden en viel hem met veel bombarie aan. Nou moet je weten dat die snotaap toen pas vijf maanden was! Boris schoot jankend opzij, zich van geen kwaad bewust.

De eerste keer dat we Shala vlees zagen weigeren, was dan ook een merkwaardige belevenis. De luchtpijp van het geslachte kalf, dat wel wat leek op een stofzuigerslang, werd nog met smaak verorberd, maar toen ze een paar keer aan de longen had gelikt en gesnuffeld, besloot ze dat dit beslist niet voor haar bedoeld kon zijn. Ook Tunka bedankte vriendelijk maar beleefd, dus de longen verdwenen ten slotte in de afvalcontainer. Er zijn blijkbaar grenzen aan wat je een wolfhond voor kunt zetten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Onze Honden en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Grenzen

  1. hans zegt:

    longen lijken me inderdaad geen delicatesse voor honden. ’t is vis nog vlees.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s