Angst voor narcose bij de Saarlooswolfhond

Vandaag, 11 april is Shala gesteriliseerd. Ik ben blij dat het achter de rug is. We hadden ervoor gekozen het hier in het dorp uit te laten voeren door onze eigen dierenarts. We hebben nog even overwogen om het in Nederland te laten doen, maar we zijn daar altijd in een minder vertrouwde omgeving. En we dachten dat het voor Shala het fijnst zou zijn om gewoon thuis in haar eigen huis te komen.

Hoewel door diverse dierenartsen is verzekerd dat de Saarlooswolfhond niet extra gevoelig is voor narcose, is ook bij ons de angst hiervoor er flink ingeslopen. Het was ons verteld door de NVSWH, door de zogenaamde kenners van het ras. De eerste dierenarts die ons zei dat het onzin was, was een dierenarts in Harmelen. Nota bene waren we daar  op aanraden van de vrouw van de voorzitter naartoe gegaan. Tunka moest geröntgend worden voor HD. Die dierenarts was blij met de extra aanloop van al die Saarlooswolfhondeigenaren, maar zag er zelf niet zo de noodzaak van in.

Later, toen Shala bij ons in het dorp in de plaatselijke kliniek een keizersnede moest ondergaan, zijn we duizend doden gestorven. Maar zij doorstond de operatie en de narcose goed. Tijdens de narcose bij de twee ERG’s in Utrecht was constante begeleiding van een anesthesist en was de narcose is heel licht. Als er maar iets misgaat grijpen ze in. De anesthesist in Utrecht was heel verbaasd. Hij zei: “U bent eigenaar van een Saarlooswolfhond en gaat mijn niet omstandig uitleggen hoe gevoelig deze honden voor narcose zijn?” Hij vertelde dat hij steeds weer verbaasd was over de grote bezorgdheid van de eigenaren van Saarlooswolfhonden over narcose, terwijl dat echt niet nodig is. Onze honden zijn volgens de specialisten niet gevoeliger voor narcose dan andere honden!

Shala0641

bijkomen van de narcose

We zijn blij dat we de ERG’s hebben laten maken. We weten nu precies waar we aan toe zijn. In Duitsland, waar de andere honden van de NVSWH worden onderzocht , wordt alleen het netvlies verdoofd om een ERG te maken. De angst voor volledige narcose is zo groot, dat de honden plaatselijk verdoofd  worden. De uitslag wordt door ECVO specialisten dan ook niet erkend. Het is jammer dat dit zo gebeurt, want ik denk dat de vader en broer van Shala geen beter zicht hebben dan Shala. Maar terug naar Shala. De sterilisatie is gelukkig achter de rug, ze ligt wat zwakjes op haar kleedje en is heel blij dat ze weer thuis is. Wij ook. We zijn bij haar gebleven tot ze rustig insliep om half elf en we mochten haar om drie uur weer ophalen. Ze liep gewoon de praktijk van de dierenarts uit. We hebben meteen bloed opgestuurd naar Amerika voor DNA onderzoek. Nu gaan we haar lekker een beetje vertroetelen, dat heeft ze wel verdiend. Marianne.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Onze Honden en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Angst voor narcose bij de Saarlooswolfhond

 1. Chantal zegt:

  Wat triest dat ze gesteriliseerd is. Jullie wilden zo graag een nestje. En waarom dat verhaal van die gevoeligheid voor narcose? Dat geeft toch alleen maar onrust? Sterkte verder en groetjes, Chantal

 2. nanouk zegt:

  Vertroetel haar maar een beetje hoor, sterilisatie en narcose is niet niks voor welke hond dan ook!
  Maar denk dat hoe hard het ook is een goede beslissing is geweest!

  Groetjes Nanouk

 3. Linda zegt:

  Verwen haar maar lekker.
  Dat kan ze vast wel gebruiken.

  Groetjes Linda

 4. Hoe gaat het inmiddels met haar?
  Begint ze wat op te knappen?

  groetjes

  Freddie ne Tessa

 5. Silverke zegt:

  Hallo, de beste wensen voor Shala en voor iedereen prettige en gezellige Paasdagen. Als ik jullie lente zie ben ik gewoon jaloers want hier is het koud en regent het met bakken. Zit opzij van Brussel richting Aalst. Groetjes Suzy en de Silverroedel

 6. Bert Strijk. zegt:

  Ja verwen deze damen maar heel goed dat heeft ze verdiend.
  Ik hoop dat jullie nu ook een beetje rust krijgen, en nog lang mag genieten van jullie 2 kanjers.
  Gr Bert en Coby.

 7. r.de bruin zegt:

  goed dat jullie wolfhond zo lekker door de narcose is gekomen, dat het ook anders kan zijn weet die dierenarts in harmelen ook !!! 2x is mijn SWH daar geopereerd en bij de 2e keer stopte zowel de hartslag alsmede ook de ademhaling !!! reanimatie en beademing heeft onze reu toen het leven gered !!!, dus even snel zeggen dat SWH net zo normaal reageren op narcoses als andere honden veeg ik hiermee van tafel daar onze reu absoluut niet als eerste SWH het leven gered is na narcose en dat ook zeker niet zal blijven !!! OPPASSEN BLIJFT BITTERE NOODZAAK

 8. johan zegt:

  Narcose blijft altijd met risico’s verbonden, maar de SWH is niet gevoeliger voor narcose dan andere rassen. Dat zeggen alle dierenartsen en anesthesisten die wij in de loop der jaren hebben gesproken. Er zijn een paar rassen die wel extra gevoelig zijn, maar daar zit de SWH gelukkig niet bij (ondanks jouw persoonlijke ervaring, die natuurlijk heel naar was)

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s