De Tennisclub

GENOEGEN

Men zegt dat er een tennisvereniging in Nederland is, waar je lid van mag worden, maar waar je niet de garantie krijgt dat je mee mag tennissen. Sommige leden mogen wel tennissen en anderen niet. Raar hè? Je mag ook geen lid worden van een andere tennisvereniging als die niet is goedgekeurd door de Raad van Beheer op Tennisgebied in Nederland.

En je mag geen tennisracket kopen in een sportwinkel. Tennisrackets die in sportwinkels verkocht worden, zouden allemaal slecht materiaal zijn. Daarom maakt de vereniging ze zelf en beslist aan wie de rackets in bruikleen worden gegeven of verkocht. Heb je vroeger ooit eens zo’n slecht racket in een sportwinkel gekocht, dan mag je nooit meer lid worden van deze tennisvereniging.

En als je toch lid wordt, dan wordt je geroyeerd zodra ze erachter komen. Hmm. Leen je jouw racket uit aan een ander, en die maakt het na, dan kost je dat 50.000 piek. Je mag er twee jaar over doen om dat bij elkaar te sparen, maar dan moet je betalen ook! Om het allemaal nog gekker te maken: als je dood gaat moet jij ervoor zorgen dat jouw partner de vereniging hiervan binnen 14 dagen op de hoogte stelt. Regel je dat niet, dan kost je dat weer 50.000 pietermannen.

Maar hoe kun je dat regelen als je al dood bent? Ja, wacht even….. zo gaat de hele erfenis naar de vereniging en kan je partner ernaar fluiten! Het racket moet ook terug als jouw nabestaande zelf niet kan of wil tennissen. Wil je nabestaande het racket toch houden dan moet zij of hij hetzelfde contract met de vereniging tekenen. Zo wordt er nog over je graf heen geregeerd! Geloof je het niet? Klik onderaan op de link, daar staat het allemaal te lezen. Het contract stelt verder dat alleen de vereniging dit contract mag opzeggen. Als lid kun je dat niet! Het is soms erg raar geregeld in de tenniswereld, dat is ons inmiddels wel duidelijk geworden. Je zou natuurlijk eerst zo’n koopcontract eens rustig moeten doorlezen voordat je tekent. Maar contracten zijn altijd heel lang en heel moeilijk te lezen.

De meeste mensen hebben helemaal geen zin om dat allemaal door te ploeteren. Ook laat de vereniging ze meestal eerst even tennissen met een racket, voordat de mensen moeten tekenen. Tja, dan wil je zó graag zo’n racket dat je gewoon tekent. Er is troost, want heb je het getekend en ben je het er later niet mee eens, dan is er nog geen man overboord. Er staat dat het Nederlands recht van toepassing is.

En er is geen rechter in Nederland die dit contract serieus zal nemen. Lees het allemaal maar eens door in de koopovereenkomst. Dat kan nooit kwaad. Het zal je verbazen hoe weinig rechten deze tennisvereniging je wil geven. Eigenlijk geen enkel! Je moet zelfs het grootste deel van de kosten zelf betalen als de vereniging om een onderzoek van je racket vraagt! Er is ook nog een contract als je het racket in bruikleen krijgt. Maar je begrijpt het al, dan kun je helemaal fluiten naar je rechten!


Elke overeenkomst met welke vereniging dan ook berust op louter toeval. 😉

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De Tennisclub

 1. Tonko Maas zegt:

  Heb nog nooit van m’n leven zo’n belachelijk contract gelezen!

 2. Sonja zegt:

  de rillingen lopen over je rug als je dit leest. gaat die vereniging echt zo met hun leden om. er is geen enkel vertrouwen of respect. zo hoef ik geen “racket” koop het wel in de sportwinkel. liefs sonja van dalsum

 3. Carla zegt:

  Ben geen tennisster, maar hondenliefhebster. Over dat doodgaan slaat werkelijk alles. Inderdaad over je graf heen regeren. Hoe halen ze het in hun hoofd. Wat respectloos. En… ga door! Carla.

 4. Jacqueline Schalks zegt:

  Met genoegen heb ik jullie vergelijking met tennisrackets ed gelezen! Het is ook te dol als je het zo bekijkt, met zo een tennisvereniging/racket zou niemand hier genoegen meenemen…waarom met iets levends dan wel? Maar ook al zou je aan de beginneling zo’n contract laten lezen, dan zouden ze txc3xb3ch akkoord gaan. En dxc3¡t snap xc3xadk weer niet….

 5. Audry zegt:

  Jemig, toch niet te geloven dat dit zo maar kan!!!
  Blij dat ik gekozen heb voor een “ondeugdelijk” tennisracket.
  Vindt de prijs voor zo’n (orgineel)racket ook behoorlijk weinig, maakt de drempel om voor zo’n racket te kiezen ook veel te laag.
  Ken mensen die er daarom ook voor gekozen hebben. (Zullen de rest van het contract wel niet gelezen hebben, dom dom dom)

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s