De afwasmachine

afwasmachineWe hebben een nieuwe afwasmachine. De vorige was al drie jaar oud, dus we waren hoognodig aan een andere toe. De “oude” was niet meer te repareren en de garantie was vanzelfsprekend verlopen. Ach ja, je moet je geld ergens aan uitgeven en de economie moet verder geholpen worden. Snappen we helemaal. Nu geen Italiaans design gekocht ( kijk wel link uit in het vervolg) maar een robuust Duits merk. De slogan van het merk is: “c’ est bien, c’ est beau, c’ est Bosch.” Dat betekent letterlijk ” ’t Is goed, ’t is mooi, ’t is een Mof.” Nu begrijp je meteen dat de woordgrap is dat “boche” in het Frans “mof” betekent. Er is geen verschil in uitspraak. Die moffen toch. Hun eigen scheldwoord gebruiken en het dan ten gunste van jezelf omdraaien. Dan moet je er wel helemaal boven staan. Zoiets als Ajaxsupporters die zich nu graag “Joden” (laten) noemen. Ik vind het allemaal prima.

Volgens de Franse installateur is onze Mof goed voor jarenlang afwasplezier en daar gaat het ons om. Dus nu maar hopen dat ie ‘m goed heeft geïnstalleerd, want daar kunnen we ook een boek over schrijven. Laat het gedurfde Italiaans design het niet afweten, dan is er altijd wel een Fransoos in de buurt om de zaak naar z’n mallemoer te helpen. De uitdrukking “met de Franse slag” kennen ze hier niet. Wel “met de Spaanse slag!” Echt waar. Betekent hetzelfde natuurlijk.

Toen de man weg was en Shala weer uit haar vertrouwde, veilige plekje durfde te komen (de laadbak van de auto) heeft ze de hele avond hard tegen dat nieuwe ding geblaft met de staart ferm tussen de poten. Saarlooswolfhonden, weet je wel! Die moeten echt overal aan wennen. Ook aan een Mof.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Ons en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De afwasmachine

 1. Linda zegt:

  Geweldig, die wolfhonden…
  Zie het onze jongens ook zo doen! We gaan over 3 weken verhuizen, dus ik ben benieuwd wat dat voor leuke ‘verhalen’ op gaat leveren.

 2. nanouk zegt:

  hahaha, die Saarloosjes blijven toch gekke beesten.
  En wees blij met blaffen, mijn reu heeft ooit op een nieuwe staande lamp gereageerd door eerst een paar keer ernaar toe sluipen..en toen met een grote boog er tegen aan piesen.

 3. marit zegt:

  Ik zie het helemaal voor me. Onze Saarloos (helaas inmiddels spoorloos) schrok in het begin van alles, zelfs als een keukenkastje met een piep openging. Later werd er voornamelijk tegen alles aangeplast, maar ik lees dat dat vaker gebeurt. Nu onze lieve Saarloos weg is, heeft de Border Collie een Saarloos gewoonte overgenomen: ze blaft niet meer maar huilt!

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s