Jong leven uit het verleden

Bedankt iedereen voor al jullie hartelijke woorden na de dood van Boris. Dat heeft ons goed gedaan. Ik had al een tijdje geleden beloofd om nog wat foto’s uit het verleden te plaatsen. Gerda  heeft me een paar mooie foto’s gestuurd. jong leven uit het verleden 1Natuurlijk niet van perfecte kwaliteit, want dat had je in die tijd nog niet. Zoals de meesten wel weten, had Saarloos een soort dierentuin rondom zijn huis in Dordrecht.

Boven zie je leeuwin Elsa. Het hekje van haar hok staat open! Goedmoedig beest hoop ik dan maar voor de buren. gerda 3In het verleden kwamen ook al witte Saarloosjes voor. Hieronder een foto van het nestje van 20 december 1966. Witte Saarloosjes komen tegenwoordig gelukkig weer meer voor, gerda 2ondanks de pogingen van Frits Pielanen om deze kleurslag uit de populatie te fokken. Maar wit hoort gewoon bij het ras.

Rechts een foto van Jola als pup in het voorjaar van 1967. Klik erop voor een groter beeld. Hieronder in een vriendschappelijk stoeipartij met Wanka. Ook al wit. Nou ja…wit? Meer grijs. De foto is zo te zien weer een tijdje later genomen, want Jola is al flink uit de kluiten gewassen.

gerda 1Dan Fleur. Een legendarische naam voor kenners van de Saarlooswolfhond. Saarloos had de gewoonte om elke wolvin die hij inkruiste “Fleur” te noemen. De linkerfoto hieronder is Fleur achter tralies en is in de 60er jaren genomen.

fleur en shalaHet is verbazingwekkend hoeveel Fleur op Shala lijkt. Of hoeveel Shala op Fleur lijkt. Net wat je wilt. De uitdrukking is bijna hetzelfde! Maar dat hadden we hier ook al geconstateerd met Tunka en de Saarlooswolfhonden uit Saarloos’ eigen kennel Van de Kilstroom.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geschiedenis en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Jong leven uit het verleden

 1. Wilma zegt:

  Tjee zeg, deurtje gewoon los van zo’n klein poesje. Men. Saarloos had wel echt vertrouwen in zijn dieren zeg.
  En zo’n mooie wit Saarloosje is toch prachtig, hoop er zelfs nog eentje te mogen bezitten. En net als bij mensen komen vergelijkekingen bij honden uit het verleden ook voor, Rexc3xafncarnatie misschien??
  Wilma D+L

 2. arnold zegt:

  helemaal te gek die nieuwe banner! zelf gemaakt?

 3. linda zegt:

  Leuk hoor die foto’s uit de oude doos! En wat een gelijkenis nog steeds.

 4. nanouk zegt:

  altijd genieten de foto’s uit de oude doos 🙂

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s