De instandhouding van een mythe

instandhouding van een mythe 1

Shala

De geboorte van Shala’s dode puppen is alweer bijna twee jaar geleden. Toen we de rasvereniging op de hoogte stelden, hulde die zich tot onze verbijstering in totaal stilzwijgen en we kregen geen enkel contact. Dit is dan het fijngevoelige en warme medeleven dat je van deze vereniging kunt krijgen als er iets misgaat. Daarna werd plaatsing in het clubblad van mijn stukje met de titel echte liefde over de doodgeboorte geweigerd. Na veel geharrewar werd het alsnog geplaatst, maar mevrouw de redactrice deelde de leden voorafgaand aan het stukje mee dat het allemaal te wijten was aan ons “menselijk falen.” Eerst wordt je dus doodgezwegen en daarna kun je nog een trap na krijgen! Waarom?

Omdat de mythe van dat unieke, centrale fokbeleid – dat alleen kerngezonde Saarlooswolfhonden oplevert – zorgvuldig in stand moest worden gehouden. Problemen zijn er niet. De leden zijn allemaal goedwillende amateurs die van het ras en van fokken geen bal verstand hebben. Als er iets misgaat, ligt het dus altijd aan hun eigen geklungel. Vraag de voorzitter er dan bij! De fokreputatie van de kennel van  voorzitter Pielanen en zijn vrouw Diny Pielanen-Degenhardt is blijkbaar veel belangrijker dan de gezondheid van de honden.

Maar het hek was van de dam. Naar aanleiding van hun eigen ervaringen begonnen andere leden ook ineens vragen te stellen over dat unieke, centrale fokbeleid. Dat bleek onbespreekbaar. Een tiental leden wilden de discussie aangaan en eerlijk antwoord krijgen. Ze wilden meer openheid en toelichting op de fokcombinaties. Allemaal werden ze zonder pardon geroyeerd. Het lijkt wel een grote soap. Wij werden ook geroyeerd, dat spreekt vanzelf. Maar we hopen dat het tij eens zal keren en dat het handjevol overgebleven leden ooit eens hun hersenen gaan gebruiken en eindelijk eens gaan nadenken wat hier aan de hand is. Megalomane egotripperij!

Dit is het hele verhaal van deze bizarre vertoning.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De instandhouding van een mythe

 1. Rogier van Os zegt:

  Reken maar dat deze “bestuursleden” zelf heel goed weet dat ze fout zitten. Antwoord zullen jullie daarom nooit krijgen. Jullie zijn al lang geleden afgeschreven. Als je alles goed leest, merk je pas hoe arrogant dit “bestuur” met de leden omgaat. Nergens komt concreet antwoord en eigenlijk vinden ze dat de leden niet zo moeten zeuren. Ben al een poos me aan het orixc3xabnteren op een Saarloos. Door de verhalen op jullie site wordt het heel duidelijk met welke club je in zee gaat als je lid wordt. Ik? Nee, ik denk toch maar niet. Rogier.

 2. Wilma zegt:

  Wat heerlijk dat we op tijd het licht hebben gezien en in een totaal andere wereld van de Saarlos ben gekomen.
  Mooiere, vrije honden en je houd er nog veel kennissen aan over ook nog.
  Wilma D+L

 3. Gerdien Alma zegt:

  Onbegrijpelijk dat leden toestonden dat hun vergadering zo werd gemanipuleerd. Toen ik het verslag las liepen echt de rillingen over mijn rug. Wat een afschuwelijk clubje! Wees blij dat jullie daar weg zijn. Daar wil een normaal mens toch niet bijhoren? Groetjes, Gerdien Alma.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s