Erkend of niet erkend, that’s the question

Er zijn rasverenigingen die door de Raad van Beheer zijn erkend. Er zijn ook rasverenigingen die niet door de RvB zijn erkend. Duidelijk. Maar wat gebeurt er als een penningmeester van een erkende rasvereniging ook penningmeester is van een niet erkende rasvereniging? Elk normaal mens zou dat geen probleem vinden. Toch?

onze penningmeester

onze penningmeester

Maar nee, dan ken je de Raad van Beheer nog niet. Zo’n penningmeester kan door een andere rasvereniging voor het tuchtcollege van de RvB worden gesleept en dat is precies wat voorzitter Frits Pielanen en zijn secretaris Gosling Mast van de NVSWH deden!

Ruud de Bruin, onze penningmeester, is ook penningmeester van de erkende rasvereniging voor de Tsjechoslowaakse Wolfhond. Pielanen en Mast dienden namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden hierover een klacht in bij het tuchtcollege van de Raad van Beheer. Met welk doel, denk je? Ik hou het op AVLS-je pesten. Hoe ongelooflijk kleinzielig kun je zijn! Hou je liever bezig met zaken waar een rasvereniging voor is: het fokken van pups! Maar dat wil bij de NVSWH niet zo goed lukken de laatste tijd. Kennelijk verval je dan in dit soort kinderachtige acties.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Erkend of niet erkend, that’s the question

 1. judith zegt:

  Wat een gezeik van de Raad van Beheer, die mogen blij zijn dat er gekwalificeerde mensen in een bestuur zitten.
  Bestuursmensen zijn toch al zo dik gezaaid.
  ik zou zeggen hopen dat het snel terug gedraaid wordt en dan hup het bestuur weer in.

 2. Joke Dipen zegt:

  De RvB heeft eigen regels. Die trekt zich niets aan van wat de wet is. Hun passen eigen regels toe. Dat weet ik uit ervaring.
  groetjes en succes, Joke.

 3. Suzanne zegt:

  Ik hoorde laatst dat de NVSWH, de vereniging die zelf geen enkele openheid geeft over het fokbeleid, in de vergadering het fokbeleid van buiten de vereniging had behandeld. Het enige waar die club zich mee bezig houdt is aantonen hoe slecht andere bezig zijn. Ik zou zeggen, verbeter de wereld en begin bij jezelf en kom eens met iets nieuws zolang die club bestaat vinden ze alles wat buiten de eigen gelederen plaats vindt slecht, losbandig en zelfs crimineel.
  Dus voor alle niet NVSWH leden ga gewoon door op de ingslagen weg, wat je ook doet, het maakt niet uit voor het bestuur van de NVSWH is het altijd fout, maar voor gewone mensen zoals ik die jarenlang een Saarlooswolfhond gehad hebben is het een verademing dat er een normale vereniging is.
  Ze kunnen zeggen wat ze willen.

  Ik wens jullie club veel wijsheid en begrip voor de medemens toe.

  Suzanne

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s