Dwerggroei bij de Saarlooswolfhond

dwerggroei 1
Dit staat in het clubblad van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden. ‘Een van de vele dwergen die steeds vaker worden geboren.’ Twee leugens in één zin. Vele dwergen? Er is slechts één dwerg! Steeds vaker geboren? Ze worden niet meer geboren! Op de foto zien we een oude foto van de dwerg Saartje die al lang geleden is overleden. En dan: Dwerggroei komt NIET voor bij de raszuivere Saarlooswolfhond van onze rasvereniging? Oh ja? Er nooit onderzoek naar gedaan en dan toch dit beweren? De Raad van Beheer vroeg de NVSWH dus om opheldering en kreeg deze verklaring: het komt niet voor bij ons, omdat het bij ons niet voorkomt. Je zou je ogen uit je kop moeten schamen met zo’n antwoord.

dwerggroei 2

Lilo

De feiten dan maar weer. Er is nog 1 Saarlooswolfhond dwerg in leven. Ze heet Lilo en dankzij sterk verbeterde behandelings-methoden ziet zij er zo uit. Deze foto heb ik gemaakt op de puppensocialisatiedag van de AVLS op 14 juni. Lilo groeit op onder de goede zorgen van fokster Audry Wennekers en het behandelteam van Dr. Kooistra van de Universiteit Utrecht, het team dat het gen voor dwerggroei heeft ontdekt. Buiten de NVSWH worden de fokdieren wél onderzocht en Lilo zal, als het aan die fokkers ligt, de laatste dwerg zijn! Maar dat geluid hoor je niet bij de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden. Daar testen ze gewoon niet! Bang voor de resultaten!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Dwerggroei bij de Saarlooswolfhond

 1. josefine zegt:

  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat de rasvereniging het grootste aantal Saarlooswolfhonden vertegenwoordigde, dat is dus helemaal niet waar. Wordt tijd voor een nieuwe vereniging voor al die mensen die nu nergens terecht kunnen.
  Groet Josefine

 2. Coenraad zegt:

  ze weten goed te verbergen dat ze maar een klein deel van alle SWH vertegenwoordigen!!!!

 3. Carin zegt:

  En daar zitten dan de Saarlosen met internationaal erkende stambomen, die de Raad van Beheer zonder meer ook erkent, uit Duitsland, Belgie en Frankrijk niet eens bij. Hoeveel zouden dat er zijn? Gr. Carin

 4. Joost van Katwijk zegt:

  Een kennel die zichzelf bevoordeelt. Zullen we het daar maar op houden? Groeten, Joost.

 5. Kees Dodewaard zegt:

  De cijfers spreken voor zich. De rasvereniging heeft alleen het belang voor ogen voor de eigen honden. Dat blijkt dan ook nog een minderheid te zijn.

 6. Wilma zegt:

  WE ZULLEN DOORGAAN.

  Wilma D+L

 7. Johan Berends zegt:

  Ja Wilma, we zullen doorgaan en we zullen binnenkort bekend maken welke kant wij opgaan. Of om met de voorzitter te spreken: “Wij zijn uit ander hout gesneden.” Er zal definitief wat veranderen in Saarlooswolfhondenland. Houd de berichten dus goed in de gaten. Johan.

 8. Ikke zegt:

  En dan zijn er nog Swh die wel recht hebben op een stamboom maar er om een of andere vage reden geen krijgen van de fokker. Tenminste wij hebben een swh waarvan we nog steeds geen (ze wordt in december 2 jaar)stamboom hebben gekregen, omdat de fokster of verkoopster zich niet aan de afspraken houdt.. We kunnen er ook niet dmv de raad van beheer aankomen omdat ze uit Frankrijk komt.

  Dus er zijn meer swh in Nederland

 9. Kim zegt:

  Hoi Josefine,

  goed idee een nieuwe vereniging. Enige dat vervelend is is dat je niet wordt erkend als RV bij de RvB, maar dat is niet erg. Voordeel is dat je korting per nest krijgt als je wel lid bent en aangesloten bent bij de RvB. Wij zijn ook een nieuwe vereniging begonnen voor de Tsjechoslowaakse wolfhonden! Het loopt erg goed! We zijn nu bezig met onze website. Deze is hopelijk aan het eind van dit jaar in de lucht. Als ik jullie was zou ik een nieuwe vereniging beginnen. Via deze vereniging kunnen jullie al je leden inlichtingen geven en hulp enz. Ook leuke activiteiten organiseren en gezamelijk een verantwoord fokbeleid toepassen. Ik denk dat een tweede vereniging heel goed zou zijn voor dit ras!

  groetjes Kim

 10. Ivo Baarsjes zegt:

  Je vergist je, Marianne. Deze voorzitter komt alleen op voor “echte” Saarlooswolfhonden zoals hij dat ziet, want buiten de RV worden alleen maar bastaarden gefokt. Daar hoeft hij dus niet voor op te komen! Dat is in zijn ogen heel wat anders dan bevoordeling van zijn eigen kennel. Snap je wel? Groeten, Ivo Baarsjes. PS. Ga door deze misstanden aan de kaak te stellen!!!

 11. crimsondeon zegt:

  wist niet dat er zo weinig waren en zeker van de kant van de vereniging . raar volkje daar , mijn broer kwam een keer iemand van de vereniging tegen toen hij zei dat mijn saarloos buiten de vereniging viel hield het gesprek snel op en liep de vereniging lid snel door jammer dat het zo gaat . wordt tijd dat ze daar beseven dat het gaat om het in stand houden van een prachtig ras als er een vereniging naast de officiele zou zijn , zou ik er zeker over nadenken om lid te worden

 12. charles corneille zegt:

  ik wordt natuurlijk lid van die nieuwe internationale rasvereniging van Saarlooswolfhonden

 13. Hans Steketee zegt:

  Als je de cijfers vanaf 2000 bekijkt, dan zijn er aan 3 keer zoveel SWH’s buiten de rv stambomen gegeven!! Die worden door de rv dus niet erkend als rasechte SWH’s?? Waarom hebben ze dan een stamboom??? Groeten, Hans.

 14. Josje Davina zegt:

  Als ik het goed begrijp worden honderden eigenaren niet toegelaten tot de rasvereniging? Op grond waarvan? Ze hebben toch een rasechte Saarlooswolfhond? Als deze vereniging de enigste is waar een eigenaar naar toe kan, klopt er iets helemaal niet! Dan is hier volgens mij sprake van misbuik van de situatie. Groetjes, Josje.

 15. Marianne zegt:

  Ja, Josje dat is precies wat er aan de hand is, de Raad van Beheer erkent maar één rasvereniging per ras, dat is voor de Saarlozen de Ned. Ver. van Saarlooswolfhonden. Als je een SWH hebt die buiten de vereniging is gefokt mag je geen lid worden van deze vereniging, zij vinden dat alle Saarlozen buiten de eigen vereniging bastaarden zijn ook al hebben ze een door de RvB uitgegeven stamboom. Groetjes Marianne

 16. Lex Heinkers zegt:

  Duidelijk geval van bevoordeling en misbruik van macht. Gewoon klacht indienen bij de Raad van Beheer. Simpel. Lex.

 17. Marixeblle de Nooijer zegt:

  Afschuwelijk, als je leest hoe die jaarvergadering is gegaan. Wat een ondemocratische vertoning. Echt vreselijk. Een normaal mens wil helemaal niet bij zo’n autoritaire club horen. Aan iedereen die nog lid is zou ik zeggen. Snel wegwezen! Liefs, Mariëlle.

 18. Riny (kaaskanarie) zegt:

  Ik maakte weken geleden tijdens een boswandeling een leuke ontmoeting mee. Wij met onze Bor Bravo van buiten de vereniging komen een gezin tegen met een Saarloos teefje van de rasvereniging we hadden een heel leuk gesprek over de honden. Wat was nu zo leuk: de honden leken sprekend op elkaar hadden zo broer en zus kunnen zijn, en de opgroei verhalen waren ook al hetzelfde.
  Een knipoog van de natuur vond ik het. groetjes Riny

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s