Champagne!

champagne

Raad van Beheer neemt historisch besluit.

Het gedenkwaardige jaar 2009, waarin in de VS de eerste zwarte president werd gekozen, lijkt ook voor de hondenwereld in Nederland gedenkwaardig te worden.

De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (RvB) zal een regel afschaffen die dateert uit 1902! Dat ging niet vanzelf. We hebben als Federatie van Rasverenigingen (FVR), bestaande uit een 25 tal rasverenigingen die niet werden erkend door de RvB,  een klacht ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit over de 1-vereniging-per-ras regel die de RvB al meer dan 100 jaar toepast. De NMa oordeelde dat de klacht gegrond was, maar gaf de RvB wel de gelegenheid eerst orde op zaken te stellen voordat eventueel sancties (boetes) zouden volgen. Onder druk van de NMa besloot de algemene vergadering van de RvB op 27 juni tot afschaffing van de 1-vereniging-per-ras regel. Dat betekent dat binnenkort meer rasverenigingen  en meer kynologenclubs zullen worden erkend door de RvB. Hiermee zal een eind komen aan de jarenlange discriminatie van rasverenigingen  die ook voldoen aan de voorwaarden voor toetreding, maar tot nu toe door de RvB werden  geweigerd.

Hier gaat de champagnefles open! Dat is een ding wat zeker is.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Champagne!

 1. Carin zegt:

  En met recht! Wat een prestatie.
  De aanhouder wint. Gefeliciteerd!!

 2. Fantastisch nieuws!!! Petje af voor jullie inspanningen!!!

 3. Carmen zegt:

  Geweldig!! Van harte gefeliciteerd!!
  Groetjes,
  Carmen, Yuma, Nisha & Timish

 4. Christiane zegt:

  Herzlichen Glückwunsch an die FVR zu dem wirklich großartigen Erfolg, daß der RvB die ‘Eine Vereinigung pro Rasse’-Regel abgeschafft hat !!! Ich freue mich sehr über diesen Beschluss, der nun auch anderen Rassevereinigungen die Möglichkeit gibt, die Mitgliedschaft beim RvB zu erlangen. Dies ist eine gute Nachricht für den Saarlooswolfhond und seine Freunde und wird der zukünftigen Zucht des Saarlooswolfhond sicher zugute kommen.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s