Gezond verstand

gezond verstand

De hondenwereld is een wereld waar de emoties hoog kunnen oplopen. Elkaar dwarszitten en vliegen afvangen lijkt wel een hobby van sommigen. Maar er is ook een andere kant waar samenwerking en bundeling van krachten wel mogelijk blijkt te zijn. Direct na de oprichting in 2007 kreeg de AVLS van de directeur van de Raad van Beheer een e-mail dat het zinloos was om over erkenning te komen praten. De reglementen stonden het niet toe.Er was al een vereniging voor het ras, dus einde verhaal.

Dat kon toch niet waar zijn? Er moesten meer verenigingen met dit probleem rondlopen, maar waar waren ze? Na een intensieve zoektocht vonden we er een paar. We staken de koppen bij elkaar, richtten de Federatie van Rasverenigingen op en er kwam een website. Al snel groeide ons ledental tot 10.000 leden van meer dan 25 niet erkende rasverenigingen.

Iedereen vond het hoog tijd dat die idiote ‘1 vereniging per hondenras’ regel werd afgeschaft. Alsof Sparta door de KNVB niet tot de voetbalcompetitie wordt toegelaten omdat Feyenoord al in Rotterdam speelt. De Raad van Beheer stuurde ons zoals altijd weer met een kluitje in het riet. Het had geen zin te komen praten en we zouden op de hoogte worden gehouden van de vorderingen van een commissie. Daarop dienden we een klacht in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa.

na de nma

De Raad van Beheer heeft nu besloten de regel af te schaffen. We willen graag alle rasverenigingen en de werkgroep bedanken voor hun inzet om dit doel te bereiken. Er is heel veel papierwerk verricht, lang vergaderd, juridisch advies ingewonnen, brieven verstuurd, gegevens aangedragen, economisch belang aangetoond, hoorzitting voorbereid et cetera.

We blijven de vinger aan de pols houden. We hebben de RvB leren kennen als een starre, zelfgenoegzame organisatie waar veranderingen niet welkom zijn. Ook nu probeert de Raad nog wijzigingen aan te brengen in de reglementen voordat de deur opengaat. Het is vreemd dat mensen zeggen voor gelijke rechten te zijn, maar in de praktijk alleen voor hun eigen bevoorrechte positie opkomen en daar ook nog eens oneigenlijke argumenten bij verzinnen. We blijven dus alert.

Maar we hebben nog nooit zoveel mailtjes gehad als afgelopen weekend. Allemaal hartverwarmende felicitaties voor het tot nu toe behaalde succes. Bedankt iedereen! We hadden hiervan een jaar geleden niet durven dromen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gezond verstand

  1. Joop Lorie zegt:

    Beste mensen, jullie hebben heel wat te weeg gebracht. Bij de RvB is het altijd trekken aan een dood paard, maar nu zullen ze wel moeten! Petje af voor jullie doorzettingsvermogen.
    Vr. groet, J. Lorie

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s