Simpel

Een tijdje terug was op het weblog van Peter van der Palm te lezen:Chakka is een Saarloos van 13 jaar oud die door een degeneratie van het ruggenmerg (degeneratieve myelopathie) niet goed meer kan lopen.” Het filmpje erbij liet zien dat Chakka met z’n rolstoel nog goed kon voortbewegen. Gelukkig maar, denk je dan.

En nu lees ik: “(…) De oorzaak van zijn verlamming is nooit achterhaald. In de lijn van Chakka komt deze ziekte helemaal niet voor. Dus ga geen bewijzen zoeken op mijn weblog maar hou het gezellig.”

Daar ben ik het helemaal mee eens. Hoe lang je ook zoekt, DM wordt niet gevonden op een weblog, alleen met DNA onderzoek. Dat verlamming van de rug niet van de laatste tijd is, laat deze foto van lang geleden zien. Echt handwerk!

simpelMaar interesseert dat onze honden? Nee natuurlijk! Groot of klein… Over DM kun je hier meer info lezen. Merk op dat dragers van de ziekte de verlammingsverschijnselen niet krijgen. Zelfs lijders hoeven de ziekte niet te ontwikkelen, ze hebben een verhoogd risico. Het zegt dus niets als het niet voorkomt in een lijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Erfelijkheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s