De AVLS is erkend

AVLS is erkendDe Algemene Vereniging voor Liefhebbers van Saarlooswolfhonden is erkend als officiële rasvereniging door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Als je het leest, lijkt het zo gewoon. Maar degenen die dit weblog volgen, weten dat er een lange weg aan vooraf is gegaan. Een weg met veel hobbels en kuilen. Kuilen die soms zo diep waren dat we dachten dat het nooit zou lukken. Maar door samenwerking, een positieve instelling, hard werken, veel doorzettingsvermogen en creativiteit is het toch gelukt.We willen nog even uitleggen waarom dit voor ons en veel Saarlooswolfhondenliefhebbers zo belangrijk is.

In 1982, zeven jaar na de erkenning van de Saarloos Wolfhond als Nederlands ras, is er  een splitsing geweest. Een deel van de leden zette de fokkerij buiten de vereniging voort, een ander deel bleef bij de NVSWH. Die club wordt vanaf 1982, dus nu al bijna 30 jaar, met harde hand geregeerd door dezelfde voorzitter/penningmeester. Deze voorzitter, Frits Pielanen, heeft al bijna 30 jaar een volmacht om te doen wat hem goeddunkt. Inspraak is verboden. Bezorgde leden die vragen stelden over het fokbeleid van Pielanen werden geroyeerd of van de ledenlijst afgevoerd. En vanaf 1982, het jaar van de splitsing, wordt iedereen de deur gewezen met een Saarlooswolfhond die niet door Pielanen zelf is gefokt. Op dit moment geldt dat voor bijna 3/4 van alle Saarlooswolfhonden in Nederland! Wij hebben hemel en aarde bewogen om verandering in dit beleid te krijgen, een petitie ingediend bij de Raad van Beheer met meer dan 200 handtekeningen  en met voorbeelden hoe deze vereniging opereert. Het mocht allemaal niet baten.

Daarom zijn we zo blij dat na 28 jaar monopoliepositie van de NVSWH, er nu een officieel erkend alternatief is: de AVLS. Tja, erkenning en lid zijn van de Raad. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Maar nu kunnen we in een gelijkwaardige positie opkomen voor de belangen van het ras. De erkenning van de AVLS voelt als gerechtigheid voor al die Saarlooswolfhonden voor wiens belang jarenlang niet werd opgekomen en die door de NVSWH steeds werden afgedaan als bastaarden.

“I never promised you a rosegarden
“, maar een leuke speelwei zit er wel in.

Marianne en Johan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De AVLS is erkend

 1. Carin zegt:

  Gefeliciteerd! Knap werk.
  Bedankt voor de enorme inzet en het uithoudingsvermogen. Zonder was het nooit gelukt.

 2. wilma zegt:

  Een beetje aan de late kant, maar een felicitatie voor goed en hard werk voor onze honden kan eigelijk nooit te laat komen. Ben blij dat ik er deel van mag uitmaken.

  Hartelijk Gefeliciteerd

  Wilma D+L

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s