Zwartboek

Maar weinig mensen weten dat het Kynologen Verbond Nederland (KVN) een zwartboek heeft ingediend bij de Raad van Beheer over de NVSWH, de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden. De bond eist dat het lidmaatschap van de RvB aan de NVSWH wordt ontnomen. Volgens de bevindingen van het zwartboek hebben we hier niet te maken met een rasvereniging, maar met een particuliere kennel. Het koopcontract van de NVSWH staat ook in het zwartboek. Met verbazingwekkende boeteclausules. Als de eigenaar van een Saarlooswolfhond overlijdt, moeten zijn nabestaanden binnen 2 weken de NVSWH hiervan op de hoogte stellen, anders moeten ze 50.000 gulden (23.000 Euro) betalen! Hoe verzin je het! De nabestaanden moeten op hun beurt weer hetzelfde contract met de NVSWH afsluiten als de overleden eigenaar! Je moet een verwrongen, alleen op wantrouwen gebaseerd wereldbeeld hebben als je mensen hiertoe  contractueel wilt verplichten.

En geen misverstand wat je over de fokkerij van je eigen hond te vertellen hebt. NIETS! En alweer ben je 50 mille kwijt als je niet doet wat de vereniging zegt. Dit zwartboek, opgesteld en ingediend door een onafhankelijke organisatie, laat geen spaan heel van die “vereniging” NVSWH. De Raad van Beheer zit er behoorlijk mee in zijn maag, want dit is, zoals dat zo mooi heet, een hoofdpijndossier. Het zwartboek van de fokkersverbond komt met feiten die voor zich spreken. De Raad van Beheer meldde dat het met de NVSWH ‘in gesprek’ gaat. We hebben er nooit meer wat van gehoord. Dit gesprek gaat dan ook de geschiedenisboeken in als het langst durende gesprek in de kynologie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Zwartboek

  1. Trudy zegt:

    Ik dacht dat ik veel mee had gemaakt in de kynologie, maar dit echtpaar heeft echt overal lak aan.
    De algemene ledenvergadering van deze club zou zich diep moeten schamen dat zij dit accepteren.
    Leden die bezorgd zijn over het voortbestaan van het ras, of om de gezondheid, royeren. Kan het nog gekker!

  2. Chris zegt:

    Het blijft opvallend stil, struisvogel politiek? Als ik mijn kop in het zand steek, zie ik niks hoor ik niks en is er dus ook niets aan de hand.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s