Openheid

De AVLS publiceerde altijd een lijst met gezondheidsgegevens van Saarlooswolfhonden. Belangrijk voor fokkers, eigenaren en pupkopers. Dus de lijst was voor iedereen toegankelijk. Die lijst moet nu – nota bene op verzoek van de Raad van Beheer – verwijderd worden! De Raad wil dat de AVLS eerst een convenant tekent. Raar, want in dat convenant staat dat die gezondheidsgegevens gepubliceerd moeten worden en dat is precies wat de AVLS doet! Nog vreemder is het dat de NVSWH, die een convenant met de Raad heeft gesloten, die gegevens  niet publiceert. Ze zijn al een jaar “tijdelijk niet beschikbaar.” Ja, me neus. Publicatie is juist de bedoeling van de Raad van Beheer. Vreemd, die kynologie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Openheid

 1. Grit F. zegt:

  Hallo Ihr Lieben,
  war echt schön euch alle kennenzulernen. Papa Tunka ist ein echt beeindruckender Rüde und Shala ist eine ganz Süße (durfte sie ja auch durchknuddeln).
  An Carmen und Willi ein großes Dankeschön, daß sie dieses Treffen organisiert haben.
  Liebe Grüße von Grit und natürlich auch von Asgard und Tunka

 2. Iris zegt:

  De wegen van de Raad zijn soms niet te begrijpen. Het zou voor alle rashonden veel beter zijn als de gezondheidsgegevens gewoon openbaar zijn. Te vaak worden gegevens van erfelijke afwijkingen achter gehouden en fokt men gewoon door, of er niets aan de hand is. Of erger nog wordt er ontkent dat er afwijkingen voorkomen, zodat men niet hoeft te onderzoeken.

 3. Silvan zegt:

  Soms denk ik dat ik iets begrijp. Dan lees ik weer ergens wat, en ik snap er niets meer van. Zoals dit bijvoorbeeld. een stap vooruit, en twee stappen terug.

 4. Harold zegt:

  Die gegevens staan op de site van de RvB en de NVSWH zegt dat ze niet beschikbaar zijn? Nu moeten ze ook verwijderd worden op de site van de AVLS! Wie begrijpt dit nog!
  Gr. Harold Overbeeke

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s