Socrates

socrates 1Even de erbarmelijke stijl daargelaten en ook over de kinderlijke spelfouten (“instant houden”) willen we niet flauw doen, maar heeft iemand enig idee welke grote en diepe gedachtegang hier wordt ontvouwd? Lees hoe Frits Pielanen zijn driemaandelijks praatje in het laatste clubblad van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden begint:

socrates 2

Ik zal een bescheiden poging tot exegese wagen. Frits Pielanen is boos. Nee, hij is razend. Witheet van woede is Frits op de Raad van Beheer, op diens voorzitter en op de andere bestuursleden, op de NMa, op verenigingen die voor toelating van meer rasverenigingen hebben gestemd, op de AVLS, op de taskforce en uiteraard op de verplichting om alle gezondheidsgegevens te publiceren! Eigenlijk op alles en iedereen die het niet met hem eens is. Er komt geen eind aan Frits’ woede. Is hij nou zo slim, of zijn jullie nou zo dom. Frits Pielanen is de Louis van Gaal in Saarlooswolfhondenland. Maar hij heeft één grote gedachte en die wil Frits graag met ons, gewone stervelingen, delen.

socrates 3

“Democratiseringstroep.” “Een gemotiveerd team van doeners en denkers.” Toe maar! Frits heeft de Griekse denker Socrates er nog even op nageslagen. De socratische vraagstelling heeft voor hem nu geen enkel geheim meer.

Vraag: waarom zit ik al 30 jaar op de voorzittersstoel?
Antwoord: omdat ik Frits Pielanen heet.
Vraag: waarom is een centraal fokbeleid nodig?
Antwoord: omdat ik dat wil.
Vraag: Waarom krijgt niemand inspraak?
Antwoord: omdat er maar 1 de baas is en dat ben ik!

Simpel hè, zo’n filosofische gedachtegang. Geen bal aan om tot ware kennis te komen. En die stomme stambomen van de Raad van Beheer erkennen we ook niet meer! Lees maar:

socrates 4

Nou, nou, ferme taal, Frits. Ga je dat nog even uitleggen aan het bestuur van de RvB? Die is vast benieuwd naar jouw nieuwste, diepzinnige gedachtegang. Volgende keer iets over Plato. Dat beloof ik.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s