Plato, onze nieuwe voorzitter

Plato, onze nieuwe voorzitterJan, van harte gefeliciteerd met je benoeming tot voorzitter van de NVSWH. Nee, de verkiezing is nog niet geweest, dat weet ik ook wel, maar er zal geen tegenkandidaat komen. Laat dat maar aan Frits over, dat weet jij ook wel. Hij is niet voort niets de Socrates van de NVSWH. ’t Is altijd een zoekplaatje, die agenda van de jaarlijkse ledenvergadering. Net zoals die keer toen Joeke en Sjaak uit het bestuur werden gesmeten nadat ze in ongenade waren gevallen bij voorzitter Frits Pielanen. De wat minder oplettende leden hadden toen niet in de gaten dat er een bestuurswisseling op de agenda stond en dat was precies de bedoeling. Net zoals nu. Geen woord trouwens van Ellen van Onna, de nieuwe secretaris, over de wisseling aan de top! Ze weet in ieder geval haar plaats. Die komt er wel!

plato 2

Over naar jouw bijdrage in het laatste clubblad Jan, toen je nog gewoon bestuurslid was. Het doet ons in stille verwondering opkijken naar jouw eruditie. In alle nederigheid citeer ik je:

plato 3

Echt mensen, ik heb niks teveel gezegd hè. De filosofen vliegen je de laatste tijd om de oren in de NVSWH! Dat belooft nog wat voor de toekomst. We lezen dat Jan wat verdwaald rondtoerde op een nieuwe rotonde in Eindhoven. ’t Was na afloop van een bestuursvergadering. Hij had alle tijd om filosofisch na te denken, zo schrijft hij. De moderne tijd gaat veel te snel. Al ronddraaiend in Eindhoven:

plato 4

Jan Verbeeck, voorzitter in spe, had het over Socrates, maar geheel in lijn met het idealistisch wereldbeeld van de grote filosoof Plato, verlangt Jan terug naar rokerige salons waar kynologen achter een goed glas wijn met een bolknak in de knuistjes elkaar van repliek dienden aangaande de geneugten van de hondenfokkerij. En in zijn jeugd was er, zo doceert Jan verderop, ook nog ruimte voor these en antithese, waarna Jans synthese volgt. En? Nou, zet je schrap, mensen. Lieve leden, nu Diny Pielanen-Degenhardt en Frits Pielanen zo in de problemen zitten met die Saarlooswolfhondenfokkerij moeten wij hen niet de zwarte Piet geven.

plato 5

Maar natuurlijk niet, Jan! Dat zou inderdaad niet fair zijn. Frits en Diny Pielanen kunnen er ook niets aan doen dat het de laatste tijd wat tegenzit. “Dat we er misschien niet alles aan gedaan hebben,” schrijf je? Kom nou toch! Spreek voor jezelf Jan! Jij weet best dat Frits en Diny altijd alle specialisten hebben geraadpleegd en hun kennis op waarde wisten te schatten. Steeds hebben zij de tekenen aan de wand, waar verontruste leden hen jaren geleden op wezen, ter harte genomen. Zonder dralen hebben zij direct actie ondernomen om nog net op tijd het naderend onheil te keren. Op de rotonde werd het stil na zoveel reflectie van een groot filosoof.

Ik ruimde intussen mijn kots op, onpasselijk geworden van deze stuitende kontkruiperij. Trouwens Jan, nog gefeliciteerd met Aïsha, je nieuwe pup. Mooie naam. Laten we hopen dat dit wel een echte Saarlooswolfhond is. Je vorige nam, drie jaar oud, de kuierlatten om nooit meer terug te komen. Hoe kon dat gebeuren met een rasechte, raszuivere en rastypische Saarlooswolfhond die zo verknocht is aan de eigen roedel. Schrijf daar eens een filosofisch stukje over. Tijd zat op weg naar Vlaanderen. En anders neem je toch gewoon nog een extra rondje op die rotonde in Eindhoven?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Plato, onze nieuwe voorzitter

 1. Harold zegt:

  Echt lachen.

 2. JOJO zegt:

  Beste Johan,

  Voor de eerste en tevens de laatste keer dat ik op je weblog terechtkom> Ik vraag me daarom welgemeend af of je leven alleen maar uit gal spugen en roddel en achterklap verkopen bestaat. Als dit je leven inhoud is het toch wel erg met je gesteld. Hadden ze in Frankrijk inmiddels ook door uit wat voor een (rot)hout je bent gesneden. Ik adviseer je dan ook om b.v.naar Timboektoe o.i.d. te verhuizen i.p.v. terug te keren naar Nederland.

  groet JOJO

 3. trudy zegt:

  Secretaris per direct weg, werd gepasseerd door een ander bestuurslid. Ik snap het helemaal.:)
  Gr. Trudy

 4. chris zegt:

  Tja, wat moet je hierop zeggen, ik wil het maar positief bekijken. Men geeft toe met tegenslagen geconfronteerd te worden, dank je de koekoek (2 nesten vorig jaar) laten we hopen dat er met een nieuwe en fatsoenlijker voorzitter werkelijk aandacht aan de problemen wordt gegeven.

 5. Yvon zegt:

  Arme JOJO, helemaal overstuur.
  Maar de citaten zijn uit het clubblad van de NVSWH, dus van waar roddel en achterklap?
  Je kunt het eens zijn met dit weblog of niet, maar het legt wel vaak de vinger op de zere plaats en het is niet anoniem, zoals een ander weblog.

 6. Hans zegt:

  Wat een verzameling onnozele reacties van mensen die absoluut geen inzicht hebben met betrekking tot de achtergronden waarmee b.v. nu een bestuurswisseling gaat plaats vinden. Maar ja, wat wil je, onnozele reacties op een zo nog onnozeler stukje van de heer Johan B, met één uitzondering en dat stoort mij mateloos. HOE kan deze man (ja, de man van) deze opmerking plaatsen, citaat:
  “Je vorige nam, drie jaar oud, de kuierlatten om nooit meer terug te komen. Hoe kon dat gebeuren met een rasechte, raszuivere en rastypische Saarlooswolfhond”
  einde citaat.
  Hij moest zich diep en diep schamen om zo over een dier van een ander te praten. Hardvochtig, absoluut nodeloos kwetsend en vol van HAAT en een ieder die dit leest zal dat waarschijnlijk met mij eens zijn.
  Te triest voor woorden, geschreven door iemand die alleen met zijn mond belijdt het goed voor te hebben met de Saarlooswolfhond.
  HAAT zaaien jegens de enige echte Saarlooswolfhonden vereniging blijkt een levenswerk te zijn geworden.

  Hans en Marianne

 7. Johan zegt:

  Beste Hans, altijd hetzelfde liedje, altijd weer die Pavlov reactie. Iedereen die het niet eens is met de waarachtigen en rechtzinnigen in de leer, worden als onnozelen in de hoek gezet. Hoe denigrerend is jouw reactie dan voor hen? Iedereen mag hier zeggen wat hij/zij wil.

  Nog even voor een correcte geschiedschrijving: er zijn nu twee “enige echte Saarlooswolfhonden verenigingen.” Vraag het even na bij de Raad van Beheer. Die gaat daarover.

  Ik begrijp best dat je liever een lofzang hoort op het voorzittersechtpaar, maar helaas, het failliet van hun rigide opstelling in de fokkerij wordt steeds duidelijker. Het door de jaren heen niet willen horen van de talloze waarschuwingen begint nu zijn wrange vruchten af te werpen. En zeg niet dat ze niet gewaarschuwd zijn! En zeg niet dat ik sta te juichen. Vraag het even na op het hoofdkwartier van het politbureau in Drenthe, al zul je daar slechts de propagandapers op volle capaciteit horen draaien. Propaganda waar jij helemaal door bent ingepakt. Hoor- en wederhoor zijn begrippen die niet meer bij jouw binnenkomen als het om de NVSWH gaat.

  De nieuwe voorzitter bewierookt ook liever het voorzittersechtpaar dan een stukje te schrijven over zijn verloren gegane Saarlooswolfhond. En of dat een raszuivere was, daar durf ik inderdaad vraagtekens bij te plaatsen. Dat heb je heel goed begrepen.

  Ik weet niet hoe het met jouw honden is gesteld, maar mijn drie Saarlooswolfhonden (dus ook Lica, voor je daarover begint) weten niet hoe snel ze bij mij en Marianne moeten terugkomen als we even uit het zicht zijn verdwenen.

  Ik heb verder geen enkele behoefte om rechtzinnige gelovigen zoals jij te overtuigen van het atheïsme. En bespaar me jouw uitbarstingen die uitsluitend op emotie zijn gebaseerd. Het is een aanfluiting voor jouw intelligentie die ik hoger inschat dan jouw reactie zou doen vermoeden.

  Vriendelijke groet, Johan.

 8. Trudy zegt:

  Nou breekt mijn klomp, Hans.
  Jou gevoel voor rechtvaardigheid en medeleven is wel erg 1 richting verkeer.
  Jij ,was het toch, die op een ander forum aankondigde: er is weer een interessante weetjes.
  Over haat, laster, achterklap en leugens gesproken en ook nog anoniem en dat vindt jij interessant? Zo lust ik er nog wel een paar.
  Ga zo door mijn jongen, jij komt er wel.

 9. Hans zegt:

  het antwoord van Johan past geheel bij mijn eerdere reactie..het is een levenswerk geworden, zwart maken en trappen en “enige echte Saarlooswolfhonden verenigingen.”
  daarop past slechts:’het gaat niet om het uithangbord maar om de inhoud’. En dan zijn er nog bergen en bergen werk te verzetten voor de nieuwkomers, zo zij al terug kunnen in de tijd met hun vermengingen. Zelfs bestuursleden nemen het niet zo nauw (understatement)en voor Trudy ? die er zo nog wel een paar lust zou ik zeggen. Neem ze ! L’echaim
  Hans

 10. Trudy zegt:

  Dank je, Hans, dat zal ik doen.
  Ik kan je echt niet volgen aan de ene kant wil je zo rechtschapen zijn, maar aan de andere kant promoot je een anoniem weblog waarvan de drijfveer haat en frustratie is.
  Johan legt inderdaad de vinger op de zere plek, er wordt alleen maar gesproken over zaken buiten de eigen club en nooit over zaken van de eigen club. En over het rekening houden van gevoelens van anderen, daar heb ik daar weinig gemerkt.

 11. Hans zegt:

  Wel Trudy, het gevoel van niet kunnen volgen is dan geheel wederzijds.De ‘weetjes’is m.i. het enige weblog waar onverbloemd waarheden naar voren komen en diegenen die zich erdoor aangesproken voelen reageren meestal niet(nooit), omdat zij boter op hun hoofd hebben. Alles wat erop staat is traceerbaar, alleen het past niet echt, of beter gezegd,echt niet in het straatje van een aantal SWH bezitters (bestuurders,fokkers etc.)En een ieder de de moeite zou nemen om te reageren krijgt een fatsoenlijk antwoord, dus zo anoniem is het dus niet.
  Hans

 12. joost zegt:

  Goede middag beste lezers,

  Op dit wederom slecht en irritant stukje van “Boze opa” wil ik melden dat het niet gepast is dat hij de namen Frits en Jan gebruikt. Iemand zoals “Boze opa” moet spreken over Dhr. Pielanen en Dhr. Verbeeck

  mvg,
  Joost

 13. Johan zegt:

  Beste Joost,

  Ik ben niet anders gewend dan Jan met Jan aan te spreken en Frits met Frits. Iedereen mag hier schrijven wat hij wil, maar gewoon onder zijn eigen naam. Links naar een anoniem weblog horen hier niet thuis. Lees mijn stukje over “Open Vizier” op dit weblog er nog even op na.

  Misschien kan Hans nog even nagaan wat met anoniem wordt bedoeld. Met een antwoord op een vraag hef je de anonimiteit niet op. Persoonlijk ben ik totaal niet geïnteresseerd in de mening van iemand die kennelijk niet het lef heeft daar voor uit te durven komen.

  Groet, Johan

 14. Ria zegt:

  Gewend, je bent ook gewend aan raszuivere Saarlooswolfhonden en nu heb je een bastaard dus…. DHR Pielanen en DHR Verbeeck lijkt me een goede opmerking van Joost.

  Groet,
  Ria

 15. Trudy zegt:

  Mijn beste Hans,
  Je haalt wat zaken door elkaar, je kunt op een anoniem weblog best antwoord krijgen, het maakt het weblog niet minder anoniem. Dat het voor jou het enige weblog is waar onverbloemd waarheden naar voren komen, zegt veel over jou. De waarheid, daar kun je ook heel wat filosofische verhandelingen over houden. Het is misschien jou waarheid die daar (anoniem) geschreven wordt, maar niet de mijne. Ik kan je alleen maar adviseren toch kritisch te blijven lezen, misschien vallen je dan bepaalde zaken op.
  Maar maak je niet druk jongen, het leven is te kort en te mooi om je over dit soort zaken op te winden.

 16. Peter zegt:

  Is anoniem een synoniem voor een pseudoniem? That’s the question…

 17. Trudy zegt:

  Leuke woordspelling.
  Het schrijven onder schuilnaam is niet het probleem, zolang het maar te achterhalen is, wie er achter de schuilnaam zit.
  De enige rede om een anoniem weblog te starten is het ontlopen van de eventuele juridische consequenties van wat je schrijft. Wordt wel vaker gedaan om personen of organisaties zwart te maken. Dus men heeft dan wel de waarheid (volgens Hans) aan zijn zijde maar is niet in staat om die waarheid zo te onderbouwen dat deze waarheid zonder juridische gevolgen geschreven kan worden. Binnen de Federatie is er ook andere r.v. die er zulke praktijken op na houdt. Het hier bedoelde weblog is daar een goed voorbeeld van,naast het steeds terug komen op dezelfde gevallen,waarbij ze blijkbaar zuiver juridisch gezien geen zaak hadden, anders waren de stambomen wel ingetrokken. Worden er keer op keer personen beledigd of beschuldigd, als je dit onder je eigen naam doet heb je zo een proces wegens smaad aan je broek hangen. Dus daarom kan anoniem geen synoniem voor pseudoniem zijn.

 18. E.H.J.M. Goedegeburen zegt:

  Ik heb lang geleden filosofie gestudeerd en kwam al googlend op Plato, onze nieuwe voorzitter. Een grappig en ironisch stukje, vond ik wel. Ik lees dat het over een hondenclub gaat die een nieuwe voorzitter moet kiezen. Ik begrijp uit de reacties dat er een weblog bestaat waar de waarheid is te vinden. De waarheid kan niet anders zijn dan een persoonlijke interpretatie van de werkelijkheid. Ik vraag me ook af of de waarheid niet op gespannen voet staat met een in anonimiteit uitgesproken mening. “De waarheid zal stralen in een zuiver, helder licht.” Een uitspraak die aan een andere, net zo groot filosoof als Plato, werd toegeschreven. Het ga u goed en uw hondenclub. Ik wens u veel succes in het vinden van de waarheid.

  Emile Goedegeburen.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s