Anonieme weblogs en openbare forums

anonieme weblogs 1 Op de website saarlooswolfdog staat een stuk over anonieme weblogs. Net zoals veel anderen ergert de schrijver zich groen en geel aan deze “helden” en “heldinnen” die veilig in de anonimiteit vanachter hun computer hun “waarheid” de wereld in toeteren. Ook een prachtig ras als de Saarlooswolfhond wordt helaas opgezadeld met deze mensen die niets liever doen dan anderen te beschimpen, te belasteren en persoonlijk te beschadigen. Alles in de naam van de heilig verklaarde raszuiverheid.

Ik ben een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Mensen schelden maar een eind raak als ze dat willen, ik vind het allemaal prima. Het zegt genoeg over henzelf. We krijgen wel eens mailtjes dat die en die weer eens zus en zo heeft geschreven. Prima. We kunnen er niets mee. Met open vizier discussiëren is voor sommigen blijkbaar teveel gevraagd. De schrijver van saarlooswolfdog meent dat het officiële beleid van een rasvereniging alleen door de voorzitter en de secretaris naar voren kan worden gebracht. En dat is natuurlijk ook zo!

Dat brengt de blogger op het nut en onnut van een openbaar forum. Goeie vraag. Het nut zou dat kunnen zijn dat mensen met elkaar van gedachten wisselen over hun passie, vragen stellen, antwoorden krijgen. Prima! Zo is het ook bedoeld. Maar het onnut is dat zo’n forum door kwaadwillenden wordt gebruikt om de ander eens even flink “de waarheid” te vertellen of de zaak op te ruien. En de anonieme bloggers lezen natuurlijk alles met rode oortjes om er de eigen mestvaalt mee te vullen en weer over anderen uit te storten. Het hoort allemaal bij de verhuftering van de samenleving.

De NVSWH heeft geen forum, ook niet voor leden. De AVLS heeft een forum voor leden en een openbaar forum. De blogger van saarlooswolfdog vindt dat het openbare deel van het AVLS forum beter gesloten kan worden. Ik begrijp dat wel, maar ik zou het als een nederlaag beschouwen voor de openheid die de AVLS wil nastreven. Maar helaas, misschien moeten we tot de conclusie komen dat kennelijk niet iedereen die openheid aankan en het liever misbruikt. In Italië stoppen taxichauffeurs niet voor rood licht. Ze zien het als “service” aan de klant. Maar dat soort “service” kan me gestolen worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Rasvereniging NVSWH. Bookmark de permalink .

Een reactie op Anonieme weblogs en openbare forums

 1. Gosling zegt:

  Wat las ik nou??

  “Ook een prachtig ras als de Saarlooswolfhond wordt helaas opgezadeld met deze mensen die niets liever doen dan anderen beschimpen, belasteren en persoonlijk beschadigen.”

  De waarheid maakt alles helder. Wanneer is Tao op bezoek geweest?

  Toen jij in de badkamer in de bewasemde spiegel keek en hij de nevel liet optrekken?
  Tijdens het genoegzaam doorlezen van je bloghistorie over de afgelopen vier jaar?

  Dit is tot nu toe de beste post ooit!

  Mijn complimenten.

  Ik blijf wel eerlijk: voor een bosje bloemen is het nog te vroeg.

  Jij hebt toch wel humor?

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s