Flauwekul en echte cijfers

Een duidelijke, inhoudelijke reactie verwacht ik al lang niet meer, dus ook niet van Gosling Mast, de ex-secretaris van de NVSWH. Antwoord op een simpele vraag kunnen we dus vergeten. Geeft niet. Weer terug naar het onderwerp dan maar? Hoe ongemakkelijk ook? Een representatieve groep honden met DNA profiel zou vergeleken zijn met een andere groep Saarlooswolfhonden, aldus die Gosling Mast. De grappenmaker. Een leugentje om bestwil zullen we maar zeggen. Lees de Tao spreuk hieronder nog even.

flauwekul en echte cijfers 1De NVSWH beweert nog steeds: bij ons komt dwerggroei niet voor, daarom hoeven wij er niet op te testen. Een onverantwoord fokbeleid met de struisvogeltactiek van een kleuter. Maar de waarheid is dit: de NVSWH zal met een plan van aanpak moeten komen voor de Raad van Beheer in een verplicht rasspecifiek fokreglement. Vandaar nu alle getrap tegen wetenschappers en bestuurders van de Raad van Beheer! Het zal niet helpen. En een onbeholpen, door niemand begrepen, zogenaamd interessant bedoelde, uitgeknipte en ingekleurde onzincijfertje, waar de juf nog geen stempeltje voor zou geven, maken dat niet anders.

flauwekul en echte cijfers 2

Flauwekul dus. En waarom – zo vraagt ieder normaal mens zich af – die grote weerstand tegen testen? Antwoord: omdat alleen een test aantoont of dwerggroei wel of niet voorkomt! Meten is weten! De NVSWH wil niet het risico lopen om het zeker te weten! Er is regelrechte angst dat een test zal uitwijzen dat dwerggroei wel voorkomt! Of het bestuur van de NVSWH heeft angst dat de leden erom vragen! Ja, dan is de geest uit de fles en ja, dan begrijpt iedereen opeens die weerstand tegen testen heel goed.

Nog even deze waarheid: Als teven leeg blijven na een dekking kan dat een aanwijzing zijn voor dwerggroei. Ook als er minder pups worden geboren dan de echo aangaf. Vraag: waar is het met veel toeters en bellen aangekondigde nest van begin dit jaar? Nee, ik hoef geen antwoord… nooit meer iets van vernomen. Net als die voorgaande in hosanna aangekondigde nesten. Met stille trom afgevoerd.

We zitten nu op de helft van 2010. “Ons doel is 4 xe0 5 nesten per jaar,” schrijft de nieuwe secretaris Ellen van Onna wanhopig in opdracht van Frits Pielanen. Ze gelooft het zelf niet en ze heeft gelijk. Zij weet ook wel dat teveel inteelt in de populatie zeer schadelijk is voor de vitaliteit. De vijver begint leeg te raken. Maar hoe overtuig je Frits! That’s the question.

“De pups zijn bij ons geen warme broodjes die over de toonbank gaan,” zegt de NVSWH. “Ze hangen bij ons niet aan de boom.” Nee, straks is de bakker gesloten en de boom is kaal. Ik heb verder geen vragen meer, edelachtbare.

Nog wel een grafiek met echte cijfers. Niets uitgeknipt. Grafiekjes hoef je niet uit te knippen met een blabla verhaaltje erbij zodat niemand snapt wat je bedoelt. Deze cijfers spreken voor zich. De volgers van dit weblog kennen ze inmiddels. Het wachten is op de cijfers van 2009 en 2010. Ik voorspel: nog dramatischer.flauwekul en echte cijfers 3

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s