Wolvenopvang of wolvenfokkerij?

Mooi hè, wolven in de vrije natuur. Ieder zijn mening, maar ik ben geen voorstander van wolvenopvang. Het houdt het gefrut van mensen met wolfhybriden met een zogenaamd high- of lowcontent (aandeel) wolf in stand. Ver van blijven! Maar het houdt het fokbeleid van dierentuinen ook in stand, want dierentuinen nemen hun verantwoordelijkheid niet. Ze weigeren hun populatie te steriliseren, want een nest is ‘leuk’ en vooral goed voor de bezoekersaantallen. Maar wolvenwelpen worden groot en een dominante jonge wolf wil na een paar jaar de leiding overnemen. Het is zijn instinct, de natuur. Maar een dierentuin heeft niets met natuur te maken.

Gelukkig is er dan de wolvenopvang, die het overschot aan wolven overneemt. De wolvenopvang claimt dat wolven uit slechte leefomstandigheden gered worden. Om daarna levenslang opgesloten te worden in de wolvenopvang? Nog merkwaardiger wordt het als de wolvenopvang zelf wolven gaat fokken. Hier wordt niet meer gered, maar gefokt! Het probleem wordt dus doelbewust in stand gehouden. Mijn mening is dat de wolvenopvang gesloten moet worden. Een prachtig wild dier als de wolf hoort thuis in de vrije natuur en nergens anders. En een wolvenopvang die uitmondt in wolvenfokkerij is helemaal gefrut met wilde dieren!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Wolven en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Wolvenopvang of wolvenfokkerij?

 1. Peter zegt:

  Hee een nieuwe hybridenfokkerij! Zie ik daar op die site echte Saarlozen tussen de pups lopen? Deze keer gesteund door die andere vereniging ??

  Saarloos x wolf = nieuwe Lycos?
  Voor de outsiders: Lycos was die bijgelegde pup die later als sneeuw voor de zon is verdwenen. Ik meen dat Lawanda nog ooit heeft aangeboden nestbroers en zussen te laten controleren op afstamming via een avls dag. Onzinnige actie als de vreemde eend uit de bijt er zelf niet bij is ingeval van een bijgelegde pup. Typisch Lawandesk voorstel trouwens, ook de uitvoering, iedereen wil meewerken kom je niet opdagen. Is lycos wel echt weg zit hij niet ergens in een schuurtje achteraf zijn werk te doen voor de “zuivere”Saarloos wolfhond…
  Wie het weet mag het zeggen.

 2. Hans zegt:

  Misschien heeft schrijver ervaring met de Franse verzamelingen van dieren in ouderwetse hokjes die men daar dierentuinen noemt, om nog maar te zwijgen over de kleine Franse circussen die met anderhalve leeuw, twee apen en een kangaroe Zuid-Frankrijk doorreizen onder werkelijk erbarmelijke omstandigheden. ..Dierentuinen zijn ontstaan in een tijd dat mensen nog nooit een uitheems dier hadden gezien .Boudewijn Buch was fanatiek verzamelaar van alles wat resteerde van de uitgestorven DODO. Die was er waarschijnlijk nog geweest met behulp van een dierentuin. Deze hebben zich uiteindelijk (gelukkig) ontwikkeld tot uiterst moderne en mooie dieren verzamelingen en met een fokbeleid dat wereldwijd is gekoppeld is het toch nog niet zo gek. Opvang is m.i. een must, anders kunnen we de dierenasiels ook meteen wel sluiten, dan voorkom je dat er door fokkers (u weet wel) wordt doorgefokt omdat de ‘minkukeltjes’ toch wel worden opgevangen..?!!
  Over Lycos als zogenaamde bijgelegde pup wil ik eigenlijk geen woord vuil maken, wat er staat is al vuil genoeg. Bewust ? een verhaal de wereld in helpen dat werkelijk kant noch wal raakt met een waarheidsgehalte van 0,0.
  Zieke geest of pathetische stakker..Wie het weet mag het zeggen.

 3. Peter zegt:

  Beste Hans.

  Zo heeft elke vereniging zijn vlekje toch? Als je nu de waarheid verteld over lycos wordt het een stuk duidelijker voor iedereen. Uit je antwoord kan ik alleen maar opmaken dat je het wel weet maar niet mag zeggen. Dat is nog velen malen meer frustrerend lijkt mij zo.

  Nogmaals gooi het er maar uit. Dat lucht op en mocht het consequenties hebben voor je lidmaatschap van je vereniging, je bent altijd welkom bij de AVLS. No hard feelings.

  groet Peter

 4. Gosling zegt:

  Beste Peter, als ik jouw bijdragen lees wordt je kennelijk noch gehinderd door enige mate van IQ en EQ.

  Met google moet je de begrippen maar eens opzoeken, dan doen die enkele grijze cellen nog eens iets.

  Tegen de tijd jij een hond verliest of verloren hebt praten we wel verder. Die hond van jouw verdient een betere baas; Stakker.
  No hard feelings

 5. Hans zegt:

  Peter,
  buiten alle suggestieve onzin die je nu weer uitkraamde stond er toch iets in wat voor mij het een en ander verduidelijkte….ik begrijp nu dat jij het ‘vlekje’ bij de AVLS bent.
  with hard feelings
  Hans

 6. Caroline van Heemst zegt:

  Het fokken van pups in de wolvenopvang is als de brandweer die een brand blust en ergens anders een huis in de fik steekt.

 7. Hans zegt:

  deze blusser komt wel erg laat na de eerste z.g.’brandmelding’
  Hans

 8. Peter zegt:

  @ Gosling:

  Beste Gosling
  Jij als erudiet man moet zich toch niet zo verlagen naar dit niveau. Anders zou men wel eens aan jouw IQ kunen gaan twijfelen. Wat jouw EQ betreft heb jij je zelf in het verleden al ruim in negatieve zin bewezen. Waarom nu dan weer? Een mens is nooit te oud om te leren begin ik dan te denken. Schijnbaar ben je ergens blijven hangen in die ontwikkeling. En je weet het (hoop ik) stilstand is achteruitgang en dat geldt ook over jullie oogst van levend geboren nesten dit jaar. Maar goed, ik ben blij dat je de dialoog wil open houden want daar moeten we toch naar toe. Kortom weer een hoop geblaat, maar geen antwoord op de vraag wat er nu precies gebeurd is met Lycos, want daar gaat het jullie om gezien de aangebrande reacties. Als men zo heetgebakerd reageert is dat meestal om dat de waarheid niet ver van de stelling afligt. Empathie voor de heer Verbeeck heb ik wel degelijk. Als je eenmaal bij de groep zeer betrouwbare aanstaande puppeneigenaren hoort en de zorg over een nieuwe stamvader hebt, en er gaat om een of andere reden wat fout heb je het op alle vlakken moeilijk. Gelukkig wordt de nieuwe lijn van jullie in een gecontroleerde omgeving nu opgebouwd en zal ontsnappen niet meer mogelijk zijn, want wat is het nut om Saarlozen de opvoeding van wolvenpups te laten begeleiden? Leg dat ook maar eens uit. Misschien kan Lawanda maar beter dat soort dingen niet op haar blog zetten. Weet je wat misschien is het een idee om eens lekker te gaan chatten met een groep mensen over deze zaken.

  Groet Peter

  ======================
  @ Hans:

  Beste Hansepans.

  Ik begrijp dat jij nou ook graag nog een extra duit in het zakje wil doen als adept van Gosling, maar dat jij schijnbaar ook nog sexueel opgewonden wordt van dit soort herendisputen doet bij mij grote vraagtekens opzetten.

  Hier geen hard feelings voor mij over deze zaken hoor. Het is maar dat je dat weet.

  Sterkte Peter

 9. Hans zegt:

  Op deze loze kreten zal ik maar niet ingaan,echter,ik bemerkte dat je weblog is afgeschermd ???? Eén ding weet je dan zeker…daar kijkt geen hond meer naar…
  Hans

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s