Onze Hond September 2010

onze hond sept 1In de septemberuitgave van “Onze Hond” staat een artikel van Tanja Stoetman over dwerggroei. Mevrouw Stoetman heeft jarenlang liefdevol het Saarlooswolfhonddwergje Saartje verzorgd en veel gedaan om dit probleem onder de aandacht van fokkers en rasverenigingen te brengen. Haar artikel is glashelder. Ik citeer hieronder een stukje dat naadloos aansluit op de lezing van Dr. Kooistra en Dr. Voorbij op de AVLS dag. Alleen het testen van bloed is zinvol. Vorige week lazen we dat ook de Franse rasvereniging van Saarlooswolfhonden een programma voor haar leden heeft opgezet om bloed van de honden te testen op DM en dwerggroei. De Duitse rasvereniging en de Belgische BSWV deden dit al. De Nederlandse AVLS natuurlijk ook. Nu maar hopen dat de fokkers van de NVSWH ook het belang van bloedonderzoek gaan inzien. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ik citeer Stoetman:

onze hond sept 2

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onze Hond September 2010

  1. Hans zegt:

    het is bijzonder goed dat genoemde rasverenigingen (De Duitse rasvereniging de Belgische BSWV en met name de Nederlandse AVLS) deze tests laten c.q. gaan doen, omdat juist daar de problemen zijn ontstaan.
    hartelijke groet,
    Hans

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s