Een gevoelige tik op de vingers

Na een enorme touwtrekkerij met de Raad van Beheer moet de NVSWH nu eindelijk de stambomen van ALLE Saarlooswolfhonden erkennen, zowel van honden die door de NVSWH zijn gefokt, als van Saarlooswolfhonden die buiten de NVSWH zijn gefokt. Tsjongejongejonge, wat een bevalling! Dit bericht is dan ook zo ver mogelijk weggemoffeld op de website van de NVSWH. Zie het als een teken aan de wand, Frits Pielanen! Je hebt bij de Raad van Beheer nu echt de grens bereikt. Het geduld is daar op.

Deze soap begon met een stukje in het clubblad van Frits Pielanen. Frits kondigde aan de stambomen van de Raad van Beheer voor Saarlooswolfhonden buiten de NVSWH niet langer te erkennen:

gevoelige tik 1

Dit is nou een klassiek voorbeeld van je hand overspelen. De Raad van Beheer was woedend over deze arrogantie. Je bent lid van de RvB, dus erken je de afgegeven stambomen. Als je die niet erkent, is er geen plaats meer voor je in de Raad van Beheer, zo werd de NVSWH te verstaan gegeven.

Jeroen Duyster, directeur van de Raad, stuurde een brief op hoge poten naar de NVSWH met de opdracht deze uitspraak in het eerstvolgende clubblad te rectificeren. Tja, Frits Pielanen en rectificeren. Wil water branden? Secretaris Ellen van Onna mocht het dus verder opknappen. Ze perste deze “rectificatie” er uit:

gevoelige tik 2

Het stippellijntje heb ik er even bijgezet. Dus: we erkennen alleen onze eigen stambomen. Een dikke middelvinger naar de Raad van Beheer! Het wachten was daarna op de reactie. Die was snoeihard. De Raad was het gekonkel en gedraai met woorden van de NVSWH meer dan zat. Het werd nu buigen of barsten: ondubbelzinnig rectificeren, of anders royement als rasvereniging.

Brief RvB aan NVSWH 18 augustus 2010

Brief RvB aan NVSWH 18 augustus 2010

Klik hier voor de hele brief.  ! Was dat even schrikken! Frits kon zijn ogen niet geloven. Die altijd zo slappe Raad van Beheer dreigde de status van erkende rasvereniging aan de NVSWH te ontnemen als de NVSWH (lees: Frits) zijn woorden niet zou terugnemen.Frits Pielanen, eerst nog zo dapper, koos snel eieren voor zijn geld. Klik op het plaatje om het beter te kunnen lezen.

gevoelige tik 3

Dit heeft maar 2 weken op de NVSWH website gestaan en is daarna weer snel weggehaald. Dat Pielanen bakzeil haalde hoeft natuurlijk niet erg lang in de openbaarheid te staan. Tot slot, Frits. Goede raad is duur. Maar je kent me, het komt uit een goed hart. Een welgemeend advies: pas op en overspeel je hand niet nog een keer, want dat gaat echt slecht aflopen. Laten we er maar om lachen, vind je niet? Ook al is het als een boer met kiespijn. Een groot wijsgeer heeft ooit gezegd: bezie het leven met humor, mijn vriend, oordeel niet en veroordeel niemand. Zullen we het daar maar op houden? Er zijn vast wel meer filosofen op het hoofdkwartier in Drenthe die weten welke collega dit eeuwen geleden heeft gezegd. Want wijsheid is universeel onder filosofen. Nietwaar Frits?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een gevoelige tik op de vingers

 1. Hans zegt:

  Het is, helaas moet ik zeggen, een feit dat men alle stambomen moet erkennen uitgegeven door die ‘punnik- en macraméclub’ uit Amsterdam, omdat zij zich , tot nu toe, in een monopolie positie bevinden en volstrekt niets toevoegen aan de waarde ervan. Een rijbewijs uit Roemenië, Bulgarije en b.v. Egypte moeten wij ook erkennen, of dat papiertje echter na betaling ervan (want dat is erg belangrijk) enigszins de kwaliteit weergeeft van de betreffende eigenaar en diens kunnen mogen wij toch in hoge twijfel trekken. Verder verbaasd mij het journalistieke ‘kunnen’ van de schrijver. Hier wordt slechts een (zoals vanouds) opgeklopt verhaal opgedist, met oneliners als ‘snoeihard’ ‘gedraai’ en meer van dit soort kreten die het waarschijnlijk ‘lekker doen’ bij de aanhang, doch volstrekt de correspondentie zoals gevoerd niet weergeven.
  Over de strofe in het stukje van de heer Pielanen
  ‘De Stamboom niet meer erkennen waar het de afkomst betreft’
  Daar zou men eens verder over moeten nadenken in plaats van hier een Story, Privé, Week-end verhaal op los te laten.

  Citaat van schrijver: ‘Goede raad is duur, maar het komt uit een goed hart’.
  Lijkt mij een godspe
  Hans

 2. Silvan zegt:

  Quote:Het is, helaas moet ik zeggen, een feit dat men alle stambomen moet erkennen uitgegeven door die “punnik- en macraméclub uit Amsterdam, omdat zij zich , tot nu toe, in een monopolie positie bevinden en volstrekt niets toevoegen aan de waarde ervan /Quote.

  Als dat de overheersende mening is onder NVSWH leden snap ik niet wat jullie dan nog doen bij die punnik- en macraméclub?

 3. Gosling zegt:

  Erkennen dat wij hier in Nederland met de Euro betalen…

  het is per definitie zo dat de administratie van de RvB het vertrekpunt is voor deelnemers in het FCI betalingsverkeer.

  Alleen kan je inhoudelijk niet instaan voor de kwaliteit van de registratie anders dan waar je zelf zicht op hebt. Ook de RvB is daarover heel duidelijk in haar leveringsvoorwaarden; de RvB identificeert, geen garanties, registratie op basis van door de fokker verstrekte gegevens en een voorbehoud ten aanzien van importhonden. Dat de verstrekte gegevens nauwgezet en plichtsgetrouw worden vastgelegd daarover heb ik geen enkele twijfel.

  Bij bestudering is de registratie in hoofdzaak gebaseerd op vertrouwen; de bekende blauwe ogen.

  Een FCI -erkende- stamboom geeft economisch meerwaarde; ‘recht op toegang tot’ tentoonstellingen, kans op internationale prijzen en natuurlijk bij kampioenspuppen / ‘rashond’ betalen kopers grif meer dan voor een hond zonder FCI stamboom. Kortom het is een waardepapier; net als geld en
  verhandelde bundeltjes Amerikaanse hypotheken in de bancaire sector. De beleefde waarde versus de onderliggende waarde.

  Ik sta volledig achter een vereniging die de ambitie heeft dat de onderliggende waarde en het waardepapier in de registratie met elkaar corresponderen. Het is een
  goed (kynologisch) gebruik naar de onderliggende waarde (de hond) te kijken. Keurmeesters en rasverenigingen behoren dat zeker te doen.

  Dat Johan, kampioen miauwen bij de RvB, hier victorie kraait op het weblog van hem en Marianne,een betrokken taskforce lid bij de RvB, indachtig Ades,
  die stupide poging te rotzooien…; jammer dat ik de papieren reeds in mijn bezit had (tatouage 2BJG828) nog voordat hij een nieuw thuis kreeg….
  iedereen weet verder wel hoe het met die bewuste stamboomaanvraag is afgelopen dat ga ik hier niet herhalen. Of de AVLS achter die stamboomaanvraag staat? ik
  waag het te betwijfelen.

  Geen wonder dat er behoefte is en blijft aan een MOEDER-vereniging waar je waar krijgt voor je geld.

 4. Johan zegt:

  Natuurlijk Gosling, het is zuur. De AVLS is erkend door de Raad van Beheer, alle stambomen van Saarlooswolfhonden moeten erkend worden door de NVSWH, je mag niet meer zeggen dat honden buiten de NVSWH bastaarden zijn. Het valt allemaal niet mee. Begrijp ik.

  Maar eerst schoppen naar andere fokkers, toen schoppen naar de eigen leden die aan de bel trokken, toen schoppen naar de AVLS, en ten slotte schoppen naar de Raad van Beheer. Vind je het gek dat er een keer een grens wordt bereikt? Wordt wakker!

  Is er in jouw vereniging nog iemand die zelfstandig mag nadenken? Die er een andere mening op na durft te houden? Die niet doof is geworden door die tot vervelens toe herhaalde mantra’s waardoor elke discussie in de kiem wordt gesmoord? Die nog iets anders mag zeggen dan wat de partijlijn voorschrijft? Bijvoorbeeld over die bizarre hysterie rondom die heilig verklaarde, raszuivere Saarlooswolfhond van jullie? Ja? WIE?

  En bij de NVSWH krijg je waar voor je geld, lees ik? Welke waar? Pups? Nee, want die zijn er niet! Dan had het bestuur jaren geleden moeten luisteren naar mensen (die toen nog loyaal lid waren) die daarvoor waarschuwden. Mensen die echte specialisten wilden raadplegen en hen om advies wilden vragen.

  Maar luisteren is een erg slecht ontwikkelde eigenschap in jouw club. Weet je nog wel? ECHTE specialisten moesten ten koste van alles buiten de deur worden gehouden. De voorzitter weet namelijk alles van dekkingen en geboorten. Daar moet hij ook altijd bij zijn, om op tijd in te grijpen als het mis dreigt te gaan. De hele vereniging is in paniek als een teef moet werpen.

  Jij gaf liever zelf een lezing over PRA. Waarom niet professor Stades gevraagd, of professor Boevé? Dat doen ze graag, ook al heb jij ze uitgemaakt voor zakkenvullers in het clubblaadje van de NVSWH. Dat willen ze je nog wel vergeven misschien.

  Ben jij een specialist met jarenlange ervaring? Een afgestudeerd oogarts bijvoorbeeld aan de Universiteit van Utrecht. Nee? Waarom trek je dan zo’n grote broek aan? Bang dat we je over het hoofd zien?

  Mevrouw Stoetman komt een lezing houden over dwerggroei. Kunnen jij en Frits weer lekker trappen naar een andere fokker. Die commerciële heks uit Frankrijk, nietwaar. Waarom niet een ECHTE specialist gevraagd. Dr Kooistra is zijn naam. Die was graag met mevrouw Stoetman meegekomen.

  Je hebt die brief met moties nog wel, denk ik. Van die dissidenten, die oproerkraaiers, die onruststokers, dat gespuis met een criminele inslag! (Ik citeer de ex-voorzitter, weet je nog wel) En als je die niet meer hebt, kun je hem vinden op dit weblog.

  De AVLS slaat DNA op van de honden. De NVSWH kan daar vandaag nog mee beginnen. Waarom heb je daarvoor niet gepleit bij de Raad van Beheer? Om dat bijvoorbeeld op te nemen bij de afgifte van stambomen? Krijgen die stambomen van jullie nog meer waarde. Verras me eens.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s