Breaking News

Van onze speciale verslaggever.

Baarle, donderdag 3 september 2010.

breaking news 1De kynologie is in rep en roer. Onze speciale verslaggever Dhr. H.A.N. Sepansje meldt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden totaal onverwachts wil toetreden tot de PMLN, de overkoepelende organisatie van Punnik en Macramé Liefhebbers Nederland. De NVSWH wil graag de techniek van de rechte en de gedraaide knoop onder de knie krijgen, met name voor de modieuze winterdekjes van de honden gezien de strenge winters van de laatste tijd. Daarna wil men gaan punniken. Over een cursus achteruit kleien wordt nog nagedacht. Volgens Sepansje is het enthousiasme groot en verwacht men nog andere voordelen te behalen, zoals goedkope aanschaf van rijbewijzen uit Roemenië en Bulgarije, waarvan wordt bericht dat deze in de NVSWH bijzonder geliefd zijn. Aan de contacten met Egypte wordt nog gewerkt, maar ook hier verwacht men binnenkort resultaat te boeken. Onze verslaggever meldt verder dat de PMLN zich vooralsnog van commentaar wil onthouden. Een woordvoerder liet ons weten dat de besprekingen thans in de eindfase verkeren. Wij houden u op de hoogte.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Breaking News

 1. Esther zegt:

  Vraagje:
  Stel je bent lid van de NVSWH en je krijgt een hond en je zegt na drie jaar je lidmaatschap op, wat gebeurd er dan?

  Zit je dan nog vast aan dat contract?

  Esther

 2. Johan zegt:

  Onze advocaat (overigens niet Mr. Wilschut) schreef ons hierover toen dit een paar jaar geleden speelde: “Het einde van het lidmaatschap betekent dat de rechten en de plichten verbonden aan het lidmaatschap op de datum van de beëindiging komen te vervallen. Aangezien de litigieuze overeenkomst verbonden is aan het lidmaatschap, is deze gelijktijdig vervallen.” (Litigieus betekent in juridisch jargon: betwistbaar.)

  Het kan dus niet zo zijn dat een vereniging een lid zijn rechten, die verbonden zijn aan het lidmaatschap, ontzegt en hem tegelijkertijd wil houden aan de verplichtingen die voortkomen uit dat lidmaatschap.

  Het is ook ondenkbaar dat je, éénmaal lid, nooit je lidmaatschap om wat voor reden dan ook zou kunnen opzeggen.

  Maar de koopovereenkomst is sowieso nietig, dus wettelijk ongeldig, om nog een andere reden. Zoals Mr. Wilschut in het artikel glashelder aangeeft, wordt in het koopcontract van de NVSWH een koppeling gelegd tussen het lidmaatschap en het verkrijgen van een pup. Zonder lidmaatschap geen pup. Een dergelijke koppeling is bij wet echter verboden en dus is door ondertekening van zo’n koopcontract geen wettige overeenkomst tot stand gekomen.

 3. Hans zegt:

  foutje van de plaatser van dit artikel is verzuimd te hebben….’alleen voor lezers van 4 tot 6 jaar. Enfin wij zij nu in het jaar 5771 aangekomen en met ‘Kol Nidrei’ strijken wij het jaar weer glad, als dat al kan. De auteur zal mij wel begrijpen.
  Shana Tova

  Hans

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s