Tunnelvisie

tunnelvisieHerman Wijffels gaf in Buitenhof afgelopen zondag een treffende omschrijving van het begrip tunnelvisie. Bij tunnelvisie gaat het volgens Wijffels om “iemand die slechts één doel voor ogen heeft en alles en iedereen die hem daarbij in de weg staat terzijde schuift.” Daarbij wordt “niet erg chique met mensen omgesprongen.” Tunnelvisie ontstaat als iemand niet meer naar een ander luistert en diens argumenten niet wil horen. Het eigen doel is heilig geworden. Marianne en ik hebben er destijds dit stukje over geschreven in het clubblad van de AVLS.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Onze Honden, Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Tunnelvisie

 1. Bertus zegt:

  Ja dit is een heel mooi en goud eerlijk artikel. Het heeft geen enkele zin om de verantwoordelijke te overtuigen van de NVSWH, maar voor lezers en liefhebbers is het gewoon goed dat af en toe zo’n artikel weer even boven water komt. Inderdaad Johan en ik hebben af en toe keiharde discussies gehad. Maar ik kreeg elke info en medewerking ivm PRA van Shala. We hebben er veel van geleerd.
  Ik zag bij de PRA uitslagen op de site van de RvB een hond v/d NVSWH een kind van ik dacht Trigger met uitslag vrij. Maar!!! er stond wel bij, HYPERREFLEXIE ROND PAPIL.
  Nou mensen dat is echt verschrikkelijk voor de hond, dat is het zelfde als van Shala. Dat betekend dat miljoenen kegeltjes met staafjes zijn aangetast. Deze hond heeft OVERDAG een enorm zicht verlies. Het maakt niet uit of aders en bloedvaten dik of dun zijn als er beschreven staat hoge of lichte verhoogde reflexie. De verhoogde reflexie is gewoon 100% erfelijke afgestorven fotocellen. Met een juiste ERG onderzoek voor beginnende PRA kunnen ze al 1.5 jaar van tevoren zicht verlies waarnemen terwijl het netvlies er klinisch gezond uit ziet. En als de 1e lichte tekeningen van verhoogde reflexie worden waar genomen, dan is de hond op zijn minst 35% blind. Het is schandalig deze ontkenningen van de RV uit oogpunt het niet willen toe geven dat het in hun populatie zit. Dus tunnelvisie. Maar het gaat wel ten koste v/d hond.
  En om af te sluiten, inderdaad probeer zoveel mogelijk openlijk te zijn als er gebreken in je hond of fok zitten.
  Gr Bertus.

 2. Johan zegt:

  Ik wil de achterban van de NVSWH nergens van overtuigen, Bertus. Wat gebeurt er als mensen geen kritische vragen meer mogen stellen over het fokbeleid. Door kanttekeningen te plaatsen bij het centrale fokbeleid twijfelden we aan de autoriteit van de voorzitter en dat vond men onvergeeflijk.

  Zo’n opstelling leidt tot tunnelvisie en zelfgenoegzaamheid. Dát wilden Marianne en ik aantonen in dit stukje. En anderen mogen best in hun eigen waarheid geloven, we leven in een vrij land waar iedereen zijn eigen mening mag hebben. Maar Marianne en ik hebben al zoveel verdraaiingen van feiten gelezen over ons en onze bedoelingen, ook van mensen die we helemaal niet kennen, dat niets ons meer verbaast.

  Iemand mag zich best Saarlooswolfhondspecialist noemen, maar dat mag niet betekenen dat de echte specialisten (de wetenschappers) buiten de deur worden gehouden. Wel begrijpelijk, want wetenschappers kunnen de jarenlang, zorgvuldig opgebouwde eigen autoriteit teniet doen. En dat moest kostte wat kost voorkomen worden.

 3. Bertus zegt:

  Ach weet je beste vriend hahaha.
  We houden ons aan de wetenschapelijke en juridische feiten.
  Op de erkende officielen ECVO uitslagen staan van PRA niet vrij gegeven SWH’s v/d NVSWH hun naam hun geboorte datum regestratie en eigenaar. Sommigen zelfs met gediplo ECVO panel er bij vermeld.
  Dat zijn keiharde feiten. Deze honden hebben dood gewoon PRA. Dan kunnen ze op internet kilometers lange stukken schrijven, en stukken van derde van vroeger er bij halen ze, kunnen daar niets aan veranderen. Of ze nu 100% blind zijn of 50% enz of klinisch snelle of zeer langzame degeneratie hebben, het is gewoon PRA.
  Ja tunnelvisie. In en in triest voor de honden.

  Gr Bertus.

 4. Bertus zegt:

  Nog voor de goede orde.

  Lezers die nooit van mij gehoord hebben. Wij hebben 4 PRA lijders gehad ontstaan door fokbeleid van de NVSWH. Wij hebben ook Whippets en spiegelen onze Whippets v/a 1998. En ik verzamelde honderden stambomen, en info door de beste artsen in de wereld over PRA. Bij de SWHs ging ik pas in 2000 spiegelen. Dat het zo laat was kwam dat ik vertrouwde op eerlijkheid en kennis v/d RV, en dat ik eerst contacten zocht met RV leden die PRA lijders hadden. Ik begon namen naar buiten te brengen en lijsten samen te stellen. Toen liet ik in 2000 mijn honden spiegelen, en ja alle 4 PRA niet vrij gegeven. Ik ben toen geroyeerd om dat ik 4 lijders had en v/a half jaren 1998 t/m begon 2000 lijsten naar buiten bracht met namen van niet vrij gegeven honden, plus mensen motiveerde om hun hond/den te laten spiegelen. Het ontnemen lidmaatschap gebeurde dmv een opgestelde brief in samenwerking van verantwoordelijke 1e RV, (maar de verantwoordelijke v/d RV mochten nergens bij betrokken worden). Het stel die toen de brief opstelde is nu zelf door de 1e RV geroyeerd, plus de man van de ondertekenaar van de door hem en zijn vrouw opgestelde brief, wordt nu in woord en schrift en internet de grond in geboord als leugenaar en zwendelaar fraudeur enz enz. plus ze hebben met de bewuste man de laatste jaren heel wat conflicten gehad via tucht commissie RvB en juridische instanties. Nou dan is zo’n opgestelde brief waar zelfs Diny en Gosling hun handtekening er bij zette wel erg geloofwaardig hahaha.

  Er zijn altijd ECVO artsen die het anders zien. Maar daar is dan ook het ECVO panel voor. PLM 6 tot 9 artsen onderzoeken de hond en die geven gezamenlijk de definitieve uitslag. Tja, mijn 4 SWH’s hadden dus 100% PRA. We zijn zelfs bezig geweest met ERG onder narcose. Nou er was geen twijfel mogelijk, mijn hond was blind.

  Ik wil hier dus mee aangeven dat als je 4 SWHs hebt v/d NVSWH waar er 2 van 100% blind waren en de 2 andere zeer slecht met zicht, en je wordt als leugenaar en ophitser neer gezet, niet zo leuk is. Logisch dat ze in de ontkenning fase zitten, ze begrijpen nog niet dat PRA een verzamelnaam is van verschillende uitingen, maar het is gewoon erfelijk afsterven van netvlies cellen. De 1e RV maken alles zwart van buiten hun RV, maar zitten zelf met probleem dat bijna 1 op de 7 verschillende gespiegelde hond niet vrij is geven. Dat is echt een drama. Ze durven hun honden nu haast niet meer te laten spiegelen. Ik wil nog even kwijt, dat met een jaarlijkse oogonderzoek in Belgie van SWHs de arts vertelde dat ze een keer bij een hond kunstogen in de lege oogkasten had gezet. De eigenaars waren er later letterlijk van overtuigd dat de hond kon zien. Die liep nergens tegen aan en keek je aan en volgde met hoofd bewegingen de bewegingen met de hand. Ja mensen het is een bekend verschijnsel dat sommige blindenhonden dmv steeds meer verscherpte zintuigen het beeld geven van die gaat zien of steeds beter zien.

  Gr Bertus.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s