Principieel of niet

NHSB stamboom

NHSB stamboom

Is een Saarlooswolfhond met een stamboom altijd een rashond? De NVSWH beweert luid en duidelijk van niet en zegt dat alle Saarlooswolfhonden buiten de eigen populatie bastaarden zijn. Maar blijft de NVSWH bij dit standpunt? De Raad van Beheer stelt namelijk als eis aan erkende rasverenigingen dat van hun ras minimaal 30 honden over de afgelopen drie jaar moeten zijn ingeschreven in het NHSB (het Nederlandse hondenstamboek). Als er dit jaar geen nest bijkomt, voldoet de NVSWH – volgens haar eigen principes – niet meer aan die voorwaarde en zal daarom de status van erkende rasvereniging verliezen!

Gelukkig worden er nog wel Saarlooswolfhonden buiten de NVSWH geboren. Maar de vraag doet zich voor hoe principieel de NVSWH eigenlijk is. Telt zij – nu het goed uitkomt – de “bastaard” Saarlooswolfhonden buiten de eigen populatie mee of is zij principieel en erkent deze vereniging dat de afgelopen drie jaar minder dan 30 Saarloowolfhonden uit de eigen populatie in het NHSB zijn ingeschreven. Een reden te meer om dat ene nest in 2010 tegemoet te zien. Ik hoop het – echt waar – met ze mee. Niet omdat de NVSWH anders de status van erkende rasvereniging dreigt te verliezen, maar omdat ik blij ben met elke geboren Saarlooswolfhond.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Principieel of niet

  1. Joop Lorie zegt:

    Beste mensen, jullie hebben heel wat te weeg gebracht. Bij de RvB is het altijd trekken aan een dood paard, maar nu zullen ze wel moeten! Petje af voor jullie doorzettingsvermogen.
    Vr. groet, J. Lorie

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s