Genenspreiding bij de Saarlooswolfhond

Hoe je jezelf in de nesten werkt, hebben we kunnen zien in de enorme verwantschap tussen Tunka Troy Timberley en Hushala Helatna v. ’t Schoman, waarbij dezelfde voorouders op beide stambomen in geel zijn gemarkeerd. Dat was een verbijsterend plaatje!

Wat wil nou de AVLS? We staan aan het begin van een lang proces, maar waar het naar toe moet, kun je hieronder zien. Ik heb weer precies hetzelfde gedaan als bij Shala en Tunka (onze twee Saarlooswolfhonden uit de gecentraliseerde fokkerij van de NVSWH). Onder zie je de fokcombinatie Aiko en Duet, Saarlooswolfhonden van buiten de centrale fokkerij van de NVSWH. De verwantschap, dus de gezamenlijke voorouders, heb ik weer met geel gemarkeerd.

genenspreiding 1

genenspreiding 2Zó ziet genenspreiding eruit. Maar wát als je die mogelijkheid niet hebt! Als je je, zoals Frits Pielanen en Diny Pielanen-Degenhardt, hebt vastgebeten in een centraal fokbeleid, en niks anders wilt horen dan het dogma van raszuiverheid? Dan loop je dood met al je fokcombinaties. Letterlijk!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Erfelijkheid, Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s