Toelichting

De ex-voorzitter van de NVSWH, Frits Pielanen, geeft een toelichting op de rectificatie die door de Raad van Beheer werd opgelegd. Hij schrijft dat de “rectificatie” (waarom schrijft hij dat tussen aanhalingstekens? Is het geen echte rectificatie?) geplaatst moest worden naar aanleiding van zijn stukje over het niet erkennen van stambomen. Hij spreekt zelfs van “een dreigbrief” van de Raad van Beheer. De dreiging was dat de NVSWH te verstaan werd gegeven anders de status van erkende rasvereniging te verliezen.

toelichting 1
Dit is niet juist, zoals zoveel dat uit de pen van deze meneer komt regelrechte onzin is. Het ging niet om “niet zuiver ogende honden, gezondheid aspecten en de wijze waarop uw vereniging dit aan de kaak stelt.” Het ging om het niet erkennen van stambomen van Saarlooswolfhonden die buiten de NVSWH zijn gefokt (zie letterlijke tekst onder) waarbij een voorbehoud werd gemaakt voor de eigen populatie.

toelichting 2

Dit schoot de Raad van Beheer in het verkeerde keelgat en het was de bekende druppel die de emmer deed overlopen. Daarom dicteerde Jeroen Duyster, de directeur van de Raad van Beheer, nu de letterlijke tekst van de rectificatie! Heel pijnlijk voor het bestuur van de NVSWH, maar je moet het dan ook wel bont hebben gemaakt.

Goede raad is duur, schreef ik al en ik heb de indruk dat nu eindelijk ook bij het bestuur van de NVSWH het muntje is gevallen. Moet ik het bestuur nog aanraden de Raad van Beheer niet langer te tergen? Nee, ik denk het niet. Ook al is Gosling Mast, de ex-secretaris van de NVSWH, zoals hij in een reactie op dit weblog schreef, erg tevreden over zijn taalkunstje vroeger in het clubblad (onder). Mijn advies? Niet meer doen, Gosling! De Raad van Beheer is nu scherp en de Raad wordt scherp gehouden. Neem dat maar van mij aan!

toelichting 3

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s