Nestaankondigingen vroeger en nu

Zomaar een greep uit een oud clubblad van de NVSWH. Leden werden toen nog goed op de hoogte gehouden van nestjes die verwacht werden en pups die waren geboren. En zo hoort het ook. Leden moeten behoorlijk geïfnformeerd worden over het belangrijkste bestaansrecht van een hondenvereniging: pups!

We schrijven juni 1999. Dit is bijvoorbeeld een aankondiging van het nest van Tunka (Hemelvaartsdag 1999). Het clubblad meldt trots:

nestaankondiging vroeger en nu 1Nog een greep. We schrijven nu oktober 2002. Het clubblad van de NVSWH geeft nog alle informatie:

nestaankondiging vroeger en nu 2Maar dat is nu allemaal veranderd. Dieptepunt was de mededeling in een clubblad dat “moeder en kroost” het goed maakten. Dat kroost bleek later te bestaan uit 1 pup. Het laatste clubblad van de NVSWH geeft nauwelijks nog informatie over het nest. We schrijven oktober 2010:

nestaankondiging vroeger en nu 3

Welke uitmuntende combinatie? Mensen, wat een angst, wat een geheimzinnigheid, wat een geslotenheid. Waar is dat voor nodig! Maar goed, ik ben blij dat na zo’n lange periode van wachten, wachten en nog eens wachten er eindelijk, eindelijk, eindelijk  weer een nest wordt geboren bij de NVSWH. Maar zullen de gegadigden op de wachtlijst deze vragen durven stellen?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Pups en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Nestaankondigingen vroeger en nu

 1. Hans zegt:

  Dit is wel weer een zeer tendentieus en onjuist stukje van de eindredacteur.
  Als hier gezegd wordt, zo maar een greep, dan komt mij dat toch erg ongeloofwaardig voor en wat het “belangrijkste bestaansrecht van een hondenvereniging” is, of zou moeten zijn is m.i. veel meer dan alleen puppen.

  Verder het eindeloos herhalen van b.v. het woord “eindelijk” lijkt op hoe “foute” politici plegen te doen.

  Creëer een probleem als b.v. “Onveiligheid”, schreeuw het te pas en te onpas in het rond, hamer het er dus vaak genoeg in en men gaat het geloven.
  Kom uiteindelijk met een “oplossing” en de stemmers (meelopers) staan aan je kant. (recent weer bewezen).

  De oorzaak dat er minder ruchtbaarheid aan nesten wordt gegeven dan b.v. in het verleden, vindt zijn oorzaak in het feit dat fokkers geen prijs stellen op gezeur en zelfs verbaal geweld aan de telefoon van, laat ik het netjes houden en hen voor het gemak maar even “derden” noemen.

  Vraag aan de schrijver: Bent U wel eens naar de dokter geweest voor uw enkel terwijl u er geen last van had en ook nog nooit last van had gehad en uw ouders en voorouders er ook nooit problemen mee hadden ?????
  Goed, zo werkt het bij de Nederlandse Vereniging Van Saarlooswolfhonden ook! Er wordt gecontroleerd op wat gecontroleerd moet worden.

  Geruststellende mededeling: wat u een lange periode van wachten noemt is toch wat korter dan u suggereert. Ik zou maar eens goed gaan tellen als dat niet te moeilijk is.

  Misschien nog even de basisregels van ‘het sommetjes maken’ van de lagere school opfrissen. Maar goed, ik wil niet flauw zijn.

  Hans

 2. Johan zegt:

  Nee Hans, als ik geen pijn in mijn enkel heb en mijn familie ook niet, dan heeft het geen zin naar de dokter te gaan. Maar stel, jij hebt een erfelijke ziekte in jouw familie. Jouw dochter en haar partner willen kinderen, maar nu blijkt dat dezelfde erfelijke afwijking ook in zijn familie voorkomt. Zou jij ze beiden aanraden zich te laten testen op het gen dat die erfelijke ziekte veroorzaakt? Of steek jij liever je kop in het zand? Dat zou me niet verbazen, want dat is precies wat de NVSWH doet!

  En wat is er tendentieus of onjuist aan het feit dat vroeger de nesten en geboortes bij de NVSWH met alle informatie werden aangekondigd en nu niet meer? Ik geef er gewoon de voorbeelden bij en ik heb hier nog stapels voorbeelden liggen! Het spijt me Hans, maar in een hondenvereniging gaat het echt in de eerste plaats om pups. Als er geen pups meer worden geboren, kun je net zo goed de tent sluiten en een breiclub beginnen.

  Dan nog even tellen. Tel je mee, Hans? We tellen van december 2009 (het laatste nest dat in Duitsland werd geboren) tot oktober 2010. Dat zijn tien maanden en dat is lang wachten op één nest. Vooral als jouw vereniging 4 à 5 nesten per jaar wil fokken. Het voorlaatste nest was van maart 2009. Dat zijn 20 maanden. Het maakt niets uit of jij dat lang of kort vindt, Hans. Belangrijker is dat het bij lange na niet voldoende is om de populatie in stand te houden.

  Loyaliteit is iets anders dan als een kip zonder kop achter mensen aanlopen. En ach, jij weet ook wel dat iemand nakwekken niet betekent dat je daarmee het gelijk aan je kant hebt. Als alle specialisten in Nederland beweren dat onderzoek heeft uitgewezen dat het A is, maar als het centraal fokbeleid van de NVSWH heeft besloten dat het B is, dan is het einde discussie in jouw vereniging. Nog veel succes ermee.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s