Gewoon “een beetje lichtreflexie”

gewoon een beetje hyperreflexie

Shala

Shala, mijn Saarlooswolfhond ( jawel… gefokt door de NVSWH) lijdt aan erfelijke blindheid. PRA noemen de specialisten dat. Hushala Helatna v. ’t Schoman ziet nauwelijks nog iets en binnen niet al te lange tijd zal Shala volledig blind zijn. Blind? Nee hoor. Ze had volgens de NVSWH “gewoon een beetje lichtreflexie in de oogkassen.” Ze weten het daar altijd beter dan de specialisten. Daarom heb ik Shala’s oogzenuwen een paar jaar geleden 2 keer – onder volledige narcose! – laten opmeten! Een keer in Nederland en een keer in Frankrijk. Nog NOOIT zijn Saarlooswolfhonden van de NVSWH die PRA hebben op die manier onderzocht! Ik heb de NVSWH destijds alle wetenschappelijke gegevens opgestuurd en er daarna nooit meer wat van gehoord. Zo werkt een doofpot. Uiteraard werd ik geroyeerd. Ik was een oproerkraaier, een relschopper. Ik had de cultuur van geslotenheid doorbroken door me tot de Raad van Beheer te wenden.

Oh ja, er zijn nog andere erfelijke ziektes. Maar de NVSWH wil de eigen honden daar niet op laten testen, laat staan de uitslagen publiceren. Stel je voor dat er nog meer erfelijke ziekte opduiken! Die komen bij ons gewoon niet voor, zeggen ze. Weer een probleem opgelost.

Sinds kort is er een andere erkende rasvereniging voor Saarlooswolfhonden. En? Zo ziet openheid eruit. De AVLS publiceert een lijst met ALLE gezondheidsuitslagen. Maar de NVSWH probeerde via de Raad van Beheer zelfs hun honden van die lijst af te krijgen! Dat lukte niet. Ik heb het al vaker gezegd, beste mensen van de NVSWH: een erfelijke afwijking, een ziekte, een aandoening is geen schande. Het is wel een schande als je dat voor anderen verborgen wilt houden, alleen maar om je eigen fokreputatie te beschermen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Gewoon “een beetje lichtreflexie”

 1. Gosling zegt:

  Ik heb de NVSWH destijds alle wetenschappelijke gegevens opgestuurd
  * nadat zij mij er om gevraagd hadden, die brief heb jij vast nog wel in je multo-map.

  en er nooit meer wat van gehoord.
  * als er geen nieuwe feiten zijn

  Zo werkt een doofpot.
  *insinueren gaat je goed af, mijn complimenten.

  Uiteraard werd ik geroyeerd.
  * zet zelf de brief maar op het internet, heel verhelderend.

  Ik was een oproerkraaier, een relschopper. Ik had de cultuur van geslotenheid doorbroken door me tot de Raad van Beheer te wenden.
  * zie brief hiervoor

  Oh ja, er zijn nog andere erfelijke ziektes. Maar de NVSWH wil de eigen honden daar niet op testen, laat staan de uitslagen publiceren.
  Die erfelijke ziektes komen bij ons niet voor, zeggen ze.
  * zo is dat maar net;

  Weer een probleem opgelost.
  * problemen zijn er blijkbaar om uitgevonden te worden; wat er bij de wolfhond van de AVLS speelt, speelt niet bij de saarlooswolfhonden van de NVSWH.

  Sinds kort is er een andere erkende rasvereniging voor Saarlooswolfhonden. En? Zo ziet openheid eruit. De AVLS publiceert een lijst met ALLE gezondheidsuitslagen.
  * daar lig ik niet wakker van.

  De NVSWH probeerde via de Raad van Beheer hun honden van die lijst af te krijgen! Dat lukte niet.
  * Bij ons zijn er geen geheimen dus kunnen wij dat prima intern af; dat er elders zaken verzwegen worden voor elkaar, tja dan moet je wel publiceren.

  Noot: toegegeven zo zou ik het ook aanpakken maar de verhaallijn echt zoek. Je hebt nu je eigen vereniging (religieus centrum), ga je eigen leden -knuffelen- of heb je ons nog steeds nodig om ‘hot’ te blijven?

 2. Bertus. zegt:

  Beste Gosling.
  Wat ik al beschreven had, weer een lege dop.

  Je plaats weer een hele lange lijst, met weer zonder inhoud.
  Tijd rekken, de echte problemen en antwoorden ontwijken, en proberen een ander voor gek te zetten.

  Van jou heb ik ook nog nergens een goed onderbouwd verhaal of mening gelezen over fokken en PRA.

  Durf jij het aan om met mij en ECVO artsen aan een tafel te zitten en een dialoog te houden wat PRA is en welke verloopvormen er zijn. En vooral die bij de SWH.

  Jij hebt er een houtje van om zo verschrikkelijk veel te vertellen of te schrijven, en dan vooral met termen waar ik een woordenboek voor nodig hebt zo dat alle lezeres afhaken, van ja het zal wel goed zijn want ik begrijp er echt niets van. Maar de echte inhoud is dan weer gewoon helemaal niets.

  Gosling jouw PRA kennis is echt een absolute onkunde op gebied van deze vreselijke erfelijke ziekte bij de NVSWH. En het ergste is dat jullie totaal ongevoelig zijn voor mens en dier.

  Jullie EGO van unieke superieure fokkerij, de enig unieke gecentraliseerde fokkerij in de kynologen wereld is zo belangrijk, dat jullie er niets omgeven dat vele leden en honden veel leed en ellende hebben met de erfelijke PRA door slecht zien of totale blindheid.

  Wees maar trots op je eigen ego, en beziet de mens en hond maar als zeer onderschikt aan jouw onovertroffen superieuren intelligentie.

  Ik zal met mijn eenvoud wel blijven knokken voor open en eerlijkheid voor mens en dier.

  Gr Bertus.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s