Arme Tmoreeke

Na zevenduizend vierhonderd en zesendertig tentoonstellingen mocht Tmoreeke eindelijk met pensioen. Welverdiend! Er valt ook niet veel meer te winnen na 11 jaar ronddraven in de showring. Er ging geen show voorbij of Tmoreeke was er. Zijn baasje wilde per se een kampioen, maar met zijn vorige Saarlooswolfhond was dat niet zo gelukt. Elf jaar geleden vroeg zijn baasje aan een keukentafel in Harmelen, toen Tmoreeke nog een pup was, zeer nadrukkelijk om een pup die wèl kampioen kon worden. Dit keer lukte het. Elf jaar later schrijft Tmoreekes baasje in het NVSWH clubblad van oktober 2010:

arme tmoreeke

Nogmaals: welverdiend! Maar wie zagen we op de Utrechte hondenshow van zaterdag 23 oktober? Hallo, daar is tie weer: Het baasje van Tmoreeke, de Jan des Bouvrie in Saarlooswolfhondenland. Want voor de 7.437-ste keer moest Tmoreeke komen opdraven. Over de pensioengerechtigde leeftijd van honden is nog geen overeenstemming bereikt. Maar let op mijn woorden: Tmoreeke’s pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 87 jaar! Arme hond. Meerdaagse reisjes of niet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Arme Tmoreeke

 1. Rick zegt:

  “…met een perfecte uitstraling zoals een rastypische SWH hoort te zijn…”, maar zoals er maar eentje heeft blijkbaar….Hup, weer de auto in! De pensioengerechtigde leeftijd is bij gebrek aan opvolgers opgetrokken naar 87 inderdaad (omgerekende hondenjaren).
  Ben benieuwd op de Winner.

 2. D. Degenhardt zegt:

  Tmoreeke Taunus Timberley

  Och, och, Johan, GOED lezen lukt je nog steeds niet zie ik.
  Citaat uit ons clubblad over Tmoreekes laatste buitenlandse reis naar de Wereldtentoonstelling in Denemarken waar hij zijn DERDE Wereldtitel behaalde:

  ******** Door hem heb ik veel landen van Europa kunnen zien, maar dit was echt ons laatste meerdaagse reisje ********

  MEERDAAGSE reisje staat er Johan.

  Trouwens, waar hèb je het over? Wat zit je aan je keukentafel in Rotterdam allemaal te bedenken om toch maar iets te kunnen schrijven waarmee je denkt te kunnen slaan en schoppen richting NVSWH. Is het soms omdat je steun en toeverlaat in Utrecht met een ZG voor de door haar voorgebrachte hond de ring uitkwam en Tmoreeke met z’n 11.5 jaar BOB werd?

  Je opmerking — arme hond — is namelijk het tegenover gestelde van wat de werkelijkheid is. Tmoreeke vind het prachtig om samen met zijn baasje een aantal dagen er op uit te trekken. Als de voorbereidingen gaande zijn voor een reis van een aantal dagen is Tmoreeke de opgewondenheid zelf. Een feest is het voor deze Saarlooswolfhond om mee te mogen vooral ook omdat naar buitenlandse tentoonstellingen zijn Saarlooswolfhond vriendinnetje en haar baasje ook mee gaan. Geen gejakker met de auto heen en terug maar een mini-vakantie waar zowel op de heen- als de terugweg toeristische routes worden gekozen met, zoals de laatste reis naar Denemarken, een stevige beklimming met de honden van de Himmelbjerg met op een hoogte van 1475 meter een geweldig uitzicht over het Knudsomeer. Staat te lezen in hetzelfde stukje als waaruit jij het citaat hebt geplaatst maar dat lezen wij uiteraard niet op je weblog.
  Afbeeldingen, foto’s, citaten, stukjes en brokjes tekst uit onze clubbladen publiceer je in overvloed op je weblog een artikel in zijn geheel plaatsen wordt natuurlijk veel minder spannend.
  De pagina’s 15 t/m 21 in Clubblad nr.2 Jaargang 34, mei 2010 heb ik tot op heden nog niet gezien op je weblog. Niet belangrijk genoeg?

  Diny

 3. Johan zegt:

  Derde wereldtitel? Toe maar! En nog met hoofdletters ook, zie ik. Ik heb inderdaad nachtenlang niet kunnen slapen omdat mijn steun en toeverlaat laatst met een zielig ZG’tje uit Utrecht terugkwam. Met een hond die niet eens van haar is!

  Marianne in tranen, dat kun je begrijpen. Diny, hoe raad je het steeds weer! ’t Is een gave! Inderdaad, wat een onrecht terwijl Tmoreeke een BOB kreeg! Ik begon meteen aan de keukentafel in Rotterdam aan een stukje om weer eens goed te slaan en te schoppen tegen de NVSWH. Dat zou ze leren!

  Vanmiddag kwam Marianne terug van een show in Bleiswijk. Wat denk je? Ze had nu zonder hond helemaal geen kampioenspunten gekregen! Weer tranen. Hier moet een complot achter zitten, Diny! Hoeveel onrecht kan een mens verdragen.

  Gelukkig gaat Tmoreeke “een beetje” met pensioen. En wat fijn dat hij in de auto zo geniet van die, speciaal voor hem uitgezette, toeristische routes met dat prachtig uitzicht over het Deense Knuddemeer. Beter zo?

 4. Rick zegt:

  De laatse keer dat ik op de Himmelberg was in DK was hij iets meer dan 200 meter hoog…Maar ja, als jullie maar lol hebben gehad!
  Ik hoop ook dat als er eenmaal een opvolger opduikt die ook aan de rasbeschrijving voldoet, deze ook zoveel van autorijden houdt….

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s