Neem zelf je verantwoordelijkheid

neem zelf je verantwoordelijkheidWaarom laat je in hemelsnaam een doodsbang, nog lang niet uitgebalanceerd Saarlooswolfhondje door een wildvreemde door de ring slepen? Moet er dan zó nodig een kampioenspuntje komen ten koste van jouw hond? Hij is een traumatische ervaring rijker. Mensen, denk na! Laat je een peuter van 7 ook door de badmeester in het zwembad gooien als ie nog niet kan zwemmen? En dan toekijken in de hoop dat het een Pieter van den Hoogenbandje wordt? Laat het niet aan de zoveelste zelfbenoemde ervaringsdeskundige Cees van der Geer over (zie foto)! Maar neem verantwoordelijkheid voor je eigen hond, ga naar ringtraining en breng dan zelf je hond voor (pas als de hond er aan toe is).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Neem zelf je verantwoordelijkheid

 1. Bertus. zegt:

  Ik zit van af de jaren 50 in het wolfhonden gebeuren, en sinds erkenning in 1975 heb ik heel wat tentoonstellingen gezien v/d SWH’s.

  En ik heb door de jaren tot nu toe heel wat gestreste honden in de ring gezien, zowel binnen als van buiten de NVSWH.

  Ik moet eerlijk zijn ik was er zelf de hele dag met Christa en onze oranje reu Arko, en het hondje met Kees is een heel leuk en mooi hondje, en is inderdaad wat gereserveerd, maar was absoluut niet doodsbang.

  Ja!!! van af begin jaren 80 tot heden hebben altijd anderen met mijn honden gelopen, ik bracht er echt niets van terecht. Al trainde ik er mee. Kees is een van de weinigen die alle soorten gedrags typen goed voor kan brengen.

  Het is wel goed dat je dit aan haald, want ik vind wel als er honden zijn die echt panisch zijn in de ring, om er toch goed over na te denken om ze te blijven showen.
  Gr Bertus

 2. Bertus zegt:

  Ik heb begrepen dat de show hier beschreven niet die van afgelopen zondag was in Bleiswijk waar ik was.

  Maar voor iedereen die wil gaan showen, dan toch is thuis wat uit proberen als het een gereserveerde hond is die nooit op een show geweest is, of wat Johan aan geeft een ring training. Want het is toch best een dure dag qua centjes, en een lange dag.

  Zelf wat ik al aan gaf heb ik er niets op tegen als een ander met mij hond loopt waar die zich het best op gemak bij voeld.
  Gr Bertus.

 3. Marianne zegt:

  Showen van een bange hond is niet goed voor de hond en de reputatie van het ras. Ik heb zelf de ervaring dat Saarlooswolfhonden die als ze jong zijn heel schuw zijn, met een jaar of drie makkelijk te showen zijn. Moet je er wel aan blijven werken, veel meenemen, op bezoek en ringtraining doen. Waarom niet even geduld hebben tot de hond het aankan. Een uitgebalanceerde hond kan door iedereen voorgebracht worden, dat maakt niet zoveel uit.
  Groetjes Marianne

 4. Rick zegt:

  Ik ga een enkele keer naar de Winner in binnen en buitenland. Vorig jaar was ik op de Winner in Amsterdam waar iets over geschreven is: http://www.avls.nl/forum/phpBB2/viewtopic.php?p=24736&highlight=#24736
  De foto’s spreken voor zich neem ik aan. Ik moet zeggen dat Cees het goed en professioneel doet. Enkele anderen op de foto’s hebben nog veel te leren kwa omgang hond, socialisatie en ringtraining. In tegenstelling tot vorig jaar neem ik de volgende keer een videocamera mee ipv een goedkoop digitaaltje en zal dus de show gaan filmen. Ik hoop vooruitgang te zien, zowel in de omgang hond als de kwaliteit van de opnamen…

 5. Rick zegt:

  Ik keek nog even naar de foto’s en heb toch er toch nog een kanttekening bij: hier en daar wordt er tamelijk ruw met de honden omgesprongen…ook door de professionals…

 6. Marianne van Riel zegt:

  Eigenlijk reageer ik nooit op iemand die zijn naam niet onder een artikel schrijft en die ik helemaal niet ken. Heb ik ooit een woord met u gesproken? Heb ik u iets aangedaan?
  Wie denkt u dat u bent om over mij en mijn hond te oordelen en te veroordelen zonder enige achtergrond informatie?
  Zelf ben ik iemand die graag opbouwend bezig is terwijl bij u alles slechts afbrekend en negatief is
  Hoe komt u aan de wijsheid dat ik nog geen ringtraining zou hebben gevolgd met deze hond? Dat er een WILDVREEMDE met mijn hond showt? Hoe weet u dat mijn hond doodsbang is?Van horen zeggen? U loopt toch al zolang mee, dan zou U toch moeten weten dat een Saarloos zich anders gedraagt in een vreemde omgeving met veel geluiden en heel veel indrukken. Nadenken kan ik zelf ook. Getraumatiseerd? Misschien moet u zich een spiegel voorhouden en dan beslissen wat u aan uzelf gaat doen. Misschien komt dan voor u ook nog eens De Ontdekking van de Hemel, zonder al die haat.
  Het is tussen twee haakjes wel een mooie en relaxte foto van mijn’gestresste’hond samen met Kees, bedankt.

  Marianne

 7. Johan zegt:

  Beste Marianne,

  U voelt zich kennelijk aangesproken, maar u bent mij helemaal geen verklaring schuldig waarom u zelf uw hond niet voorbrengt. Ik vroeg me alleen af waarom mensen het toelaten dat hun doodsbange hond door een ander (die blijkbaar als specialist wordt gezien) door de ring wordt gesleurd op weg naar een puntje voor het kampioenschap. En als u ringtraining doet, waarom doet u het dan niet zelf? Een reden temeer zou ik zeggen!

  Dat was alles. Ik zal niet psychologiseren, maar misschien is uw verontwaardiging over mijn stukje uit schuldgevoel geboren? Dat uw hond best een beetje bang was, heb ik niet van een, maar van meerdere mensen gehoord. Misschien is hun waarneming fout. Als dit het geval is, dan wil ik dat graag rectificeren. Zegt u het maar. Ik probeer hier namelijk feiten te presenteren. Feiten die niet door iedereen worden gewaardeerd, dat weet u ook wel, maar feitelijke onjuistheden zal ik altijd corrigeren.

  De stukjes op mijn weblog zijn van mijn hand. Ik zie er helaas zo ongeveer uit als op de foto, maar dat kan ik ook niet helpen. Als (mijn) Marianne, die er gelukkig ook zo uitziet als op de foto, een stukje schrijft, staat haar naam er altijd onder. Dus geen enkel misverstand daarover. Voor mensen die hun naam niet onder een artikel schrijven, moet u op een ander weblog zijn.

  U heeft het over mijn haat. Ik weet dat anderen graag dit beeld van mij neerzetten. Leest u mijn stukje over Harry Mulisch en beeldvorming nog eens goed door. Herlezen kan nooit kwaad, zei hij al. 😉 Haat zult u niet vinden op mijn weblog. Wel cijfers en mijn mening. Maar u hebt gelijk, toen de zoete broodjes werden gebakken, stond ik niet vooraan. Misschien verwart u daarom mijn kritische stukjes met haat.

  Wij kennen elkaar niet, en dat zal wellicht ook niet snel gebeuren, want op hondenshows zult u mij alleen bij hoge uitzondering aantreffen. Ik haat het echt! (hier is dat woord wel op zijn plaats) Maar mochten wij elkaar ooit ontmoeten dan zal ik graag een gesprek met u aangaan. Een gesprek ga ik nooit uit de weg, dat hoor ik van zowel vriend als vijand. Ik zeg het hard, soms veel te hard volgens (mijn) Marianne, maar soms moet je hard zijn, leerde mijn opa mij al! En dat ben ik dus af en toe. Ik dwaal af. Het ga u goed.

  Vriendelijke groet,
  Johan Berends

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s