Geen hondjes pesten

“We gaan geen hondjes pesten,” zei de examinator op het examen Gehoorzame Hond van Lica. Hij wilde haar niet betasten omdat Lica duidelijk aangaf daar niet van gediend te zijn. Marianne was verbluft door zoveel begrip voor het karakter en gedrag van een Saarlooswolfhond. Ook op andere punten had deze examinator daar al blijk van gegeven. Lica haalde 20 van de 21 te behalen punten en zakte, want betasten is een verplicht onderdeel. De examinator krijgt een grote pluim, en we schreven Cynophilia dat het misschien goed is voortaan bij dit examen met het karakter van de Saarlooswolfhond rekening te houden.

Lica vertrouwt de keurmeester niet!

Lica vertrouwt de keurmeester niet!

Wanneer gaat een keurmeester op een hondenshow eens zeggen “we gaan geen hondjes pesten” als glashelder is dat de hond zich zo ongelukkig voelt in de ring zodat hij zijn normale gedrag niet kán tonen, zelfs niet als hij door een ervaren handler wordt voorgebracht! Zo’n keurmeester zou een standbeeld voor de Saarlooswolfhond verdienen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Onze Honden en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Geen hondjes pesten

 1. Carin zegt:

  Als je het aantal geboortes over de gehele populatie bekijkt, inclusief buitenland (waar toch ook een aantal goede en verantwoordelijke fokkers zit) is het verschil tussen de rasverenigiing en de rest dus nog schrikbarender?
  Het wordt zo wel heel erg duidelijk waar de toekomst van het ras ligt.

 2. Johan zegt:

  De cijfers betreffen inderdaad alleen de geboortes in Nederland. Met de geboortecijfers uit het buitenland erbij worden de verschillen nog groter. Maar dit vind ik al schrikbarend genoeg.

 3. ria zegt:

  De informatie klopt niet! Buiten de NVSWH zijn er namelijk de laatste 15 jaar 0 SWH’s geboren!

 4. erwin zegt:

  Als ik het optel kom ik aan bijna 800 pups buiten de NVSWH en 400 pups in de NVSWH. Weet dus niet waar die 0 vandaan komt. Binnen de NVSWH worden straks ook 0 pups geboren en daar gaat het over. Goed dat daar aandacht aan wordt besteed!

 5. Carla zegt:

  Heeft de RVB aan 800 pups onterecht een stamboom uitgegeven? Maar 800 keer? En binnen de NVSWH nooit?

  Carla

 6. ria zegt:

  Dat klopt alle `swh`die buiten de NVSWH zijn gefokt hadden nooit een stamboom mogen krijgen.Wanneer de RvB de rasstandaard zou hanteren is dat een feit. Echter voor sommige liefhebbers is het commercieel aspect toch iets belangrijker.Het verschil tussen beide populaties is ook al duidelijk te zien.Zelfs de puppen van een eerste kruising met een bastaard en vader Tunka is al dramatisch.Veel mensen hebben daardoor een verkeerd beeld over een echte SWH.

  mvg,
  Ria

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s