Fokreglement

fokreglement 1Wat heb je aan een fokreglement als een fokker geen sancties krijgt als hij zich er niet aan houdt? Tot nu toe werden nesten die niet aan het AVLS fokreglement voldeden niet gemeld op de website. In de vier jaar sinds de oprichting van de AVLS ging het om 4 van de 23 gefokte nesten. De AVLS heeft nu besloten om alle nesten te melden.

Er volgde een discussie op het niveau van de rekkelijken en preciezen. De vraag was: welke scherpslijpers willen de slechterikken ‘aan de schandpaal‘ nagelen en wie is voor een meer ‘vrijzinnige richting‘ in de religie van de hondenfokkerij. Want ook voor fokkers geldt: wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.

De AVLS houdt zich niet bezig met religieuze scherpslijperij, maar is gewoon voor openheid. In die openheid past dat alle nesten van leden worden gemeld met de mededeling erbij als een nest niet aan het fokreglement voldoet en waarom niet. Zo is er duidelijkheid voor iedereen en daar gaat het ten slotte om. Sancties in de vorm van schandpalen of boetes passen hier niet bij en met het verzwijgen van nesten die niet helemaal voldoen aan het fokreglement bereik je eerder het tegendeel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Fokreglement

 1. Bertus. zegt:

  Johan het gaat er even niet om ivm schandpalen boetes enz enz.
  Of hoe ik of hoe jij het ziet. Het doel is goed, daar sta ik ook achter. Het gaat er om je kan niet van eigen ik uit gaan werken. Frits.P ex voorzitter NVSWH zag het ook allemaal voor zichzelf helder en duidelijk en duwde de wetten door onder mom het is de wil v/d leden. Die politiek kennen wij nu wel zo beetje.

  Het punt is, dit is een erkende RV de AVLS, en ze hebben een fok reglement. Als er een nieuwe wet moet komen waar jij nu op doelt, dus alle nesten vermelden ook die niet voldoen aan de fok reglementen v/d AVLS met de vermelding van evt de teef te jong of ongecontroleerde fokdieren enz, dan moet er over gestemd worden op de ALV.
  En dan komt het belangrijke punt in onze democratische samenleving, een nieuwe wetsvoorstel moet zeker 10 dagen voor de ALV als agendapunt aan alle leden vermeld worden, zo dat de leden thuis in alle rust hier over kunnen na denken en kunnen bepraten zo dat er op de ALV een juiste beslissing met stemmen genomen kunnen worden. Dit is nu eenmaal een regel.
  Je mag mij op mijn vingers tikken als het wel zo gegaan is, dan mijn excuus.
  Gr Bertus

 2. Johan zegt:

  Bertus, mooi dat we hetzelfde doel nastreven. Duidelijkheid voor iedereen, dat vind jij ook, dus dat is winst.

  Maak je geen zorgen over het democratische gehalte van de AVLS. Het fokreglement stond op de agenda en is besproken op de ledenvergadering in september. Een paar punten in het reglement, waarover de meningen verdeeld waren, zullen op een apart fokkersoverleg besproken worden en als advies aan de volgende ledenvergadering worden voorgelegd.

  Iedereen was het ermee eens om alle nesten voortaan te melden. Het zou dus heel raar zijn als het bestuur met een andere besluit was gekomen dan de leden wensen. Maar als andere leden (die niet op de vergadering waren) dit willen terugdraaien, kunnen ze dat gewoon op de volgende ledenvergadering aankaarten. Zo werkt een democratische vereniging. Fijn dat je als niet-lid meedenkt.
  Johan.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s