Waar blijft het beleidsplan om het tij te keren?

In december wordt weer een nest verwacht bij de NVSWH. We lezen in nieuwsbrief nr. 5 op de website:

waar blijkt hetNou moet je dat “we houden u op de hoogte” met een korreltje zout nemen. Van het vorige nest, met helaas maar 1 pup, heeft nooit iemand meer wat gehoord. Ook de leden niet. Net zoals van de andere aangekondigde nesten waar nooit meer van werd vernomen .

Het aanstaande nest in december wordt dan (als alles goed gaat!) het eerste nest dit jaar. De bedoeling was (nietwaar Ellen) 5 nesten per jaar. Als je in het bedrijfsleven zo’n target haalt van 20% dan hoef je niet eens op je functioneringsgesprek met de afdelingsmanager te komen. Je kunt meteen je biezen pakken.

Maar ik mag de NVSWH natuurlijk niet met de normen vergelijken die in het bedrijfleven worden gehanteerd. Had secretaris Gosling Mast het niet over de puinhopen van de liberale fokkerij? Laat ik dan de communistische principes van een centraal geleide fokkerij erop loslaten, als dat beter uitkomt. In de tijd van de koude oorlog, dus in de hoogtijdagen van Stalin, zou je met 20% realisatie van een vijfjarenplan meteen een enkeltje richting Siberië krijgen. Russen houden niet van halve maatregelen.

Brengt me op de volgende vraag: Wat doet het bestuur van de NVSWH om dit tij te keren? Waar blijft de beleidsvisie voor de toekomst? Een vraag die voor de hand ligt gezien de dramatisch slechte resultaten van het aantal pups in de NVSWH de laatste jaren. De AVLS doet bloedonderzoek, stelt een database samen, maakt gezondheidsonderzoeken openbaar, laat DNA opslaan, werkt samen met wetenschappers aan universiteiten en laboratoria en heeft een gezondheidscommissie ingesteld die uitgebreid verslag doet van het overleg met de Universiteit Wageningen, met de Raad van Beheer, met de Stichting Zeldzame Huisdierrassen, met andere rasverenigingen, etc.

Dus: welk initiatief mogen we van het bestuur van de NVSWH verwachten? Ik heb geen idee, maar omdat je niet alles kunt weten (al was het maar omdat je op brieven aan de secretaris van de NVSWH nooit antwoord krijgt) heb ik het aan een paar leden van de NVSWH gevraagd. Wat doet jullie bestuur om dit tij te keren? Het antwoord? We hebben geen idee, want ook wij krijgen nooit wat te horen!

En weet je wat ik nog het ergste vind? Ik denk dat het bestuur van de NVSWH ook geen idee heeft hoe het nu verder moet. Men wil de mantra van raszuiverheid niet loslaten en hoopt, tegen beter weten in, dat alles wel goed zal komen. Een tip: ga eens naar deze themadag. Het is bedoeld voor iedereen die onpartijdig geïnformeerd wil worden. Je kunt ook nog meediscussiëren aan het eind van de dag. Ben je een hele ervaring rijker. Een discussie met deskundigen! Je moet wel durven.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s