Een losgeslagen bende met een criminele onbevangenheid

citaat clubblad NVSWH

citaat Frits Pielanen in clubblad NVSWH

Deze ordinaire scheldpartij is te lezen in het clubblad van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden, de NVSWH. De weinig verheffende tekst is van Frits Pielanen, de voorzitter van de NVSWH, en is gericht tegen de AVLS, een rasvereniging die zich volgens hem een zustervereniging durft te noemen. Jazeker, Frits, en nog erger: de AVLS is nu ook een door de Raad van Beheer erkende zustervereniging van Saarlooswolfhonden! Wen er maar aan.

Nog gekker, Frits: de AVLS is een rasvereniging waar iedereen welkom is, die géén fokkers en eigenaren uitsluit, die opkomt voor de belangen van alle Saarlooswolfhonden. een rasvereniging die DNA laat opslaan, lezingen organiseert, gezondheidsonderzoeken uitvoert, samenwerkt met wetenschappers, oogartsen en fokspecialisten en (veel gekker moet het niet worden, Frits) waar iedereen in een vergadering mag zeggen wat hij wil, zonder dat hem of haar door de voorzitter de mond wordt gesnoerd! Maar we hebben hier volgens Frits Pielanen te maken met een beschamend opererende, losgeslagen bende met een criminele onbevangenheid die ons ras naar de afgrond voert. Nog niet genoeg? Oké mensen, Frits helpt u graag verder! Lees maar even mee.

losgeslagen bende 2

citaat Frits Pielanen in clubblad NVSWH

En Frits is nog lang niet klaar. De AVLS is volgens hem een rasvereniging waar dwazen de leiding hebben, die denken dat de toekomst van het ras gediend is met openheid en eerlijkheid. Een rasvereniging die gezamenlijk gedeelde kennis hoog in het vaandel heeft staan. Het is kennelijk heel zuur voor Frits dat steeds meer leden van de NVSWH de weg naar de AVLS weten te vinden. Bij puntje 4 blikt Frits minzaam terug. We blikken even met hem mee.

citaat clubblad NVSWH

citaat Frits Pielanen in clubblad NVSWH

Met het “kynologisch boegbeeld ten tijde van weleer” bedoelt Frits Pielanen mevrouw Brooijmans, oud-voorzitster van de Raad van Beheer die aan de wieg van de erkenning van de Saarlooswolfhond stond. Ze is alom gewaardeerd en gerespecteerd , een bejaarde dame van inmiddels ver in de 80, dierenarts en eerste keurmeester van de Saarlooswolfhond. De vingernagel van mevrouw Brooijmans heeft meer betekend voor de kynologie in Nederland dan het hele zwaarlijvige lichaam van Frits Pielanen.

In het interview dat ze gaf voor het clubblad van de AVLS, waar volgens Frits “de rancune afdroop,” maakt Brooijmans een paar kritische opmerkingen over het fokbeleid van Frits Pielanen dat volgens haar “uitsluitend was gericht op het uiterlijk dat een evenwichtige ontwikkeling van het ras in de weg stond.” En dat is nog zwak uitgedrukt. Want inderdaad, Frits Pielanen heeft na 30 jaar fokken naar eigen inzicht (en nooit naar anderen willen luisteren) de populatie Saarlooswolfhonden van de NVSWH volledig naar de gallemiezen geholpen. Oordeel zelf over het interview met mevrouw Brooijmans.

Fokkers en eigenaren van Saarlooswolfhonden, het bestuur en de leden van de AVLS die heel veel van hun honden houden, worden door Frits Pielanen, de voorzitter van de  NVSWH, afgeschilderd als een criminele bende die snel geld wil verdienen. Ze voeren het ras naar de afgrond en verrichten verwoestend werk. Vraagje. Uit welk verwrongen, ziek brein kan zo’n haatdragende tekst opborrelen? We weten nu het antwoord.

Nog 1 vraagje, Frits.  Jouw secretaris had het over 4 à 5 nesten per jaar die de NVSWH wil gaan fokken? Heel pijnlijk, vind je ook niet? Want waar zijn ze, die nesten? Heb jij ze gezien? Nee?  Niet zo gek hoor, want ze zijn er niet. Ik vloek nog even door in jouw heilig kerkje, Frits, want dat heet inteeltdepressie! Een gevolg van jouw starre fokkerij die uitsluitend gericht was op de buitenkant. Lees het citaat van mevrouw Brooijmans nog een keer. Nooit wilde je de symptomen van inteeltdepressie zien. Altijd sloeg je de waarschuwingen van fokspecialisten in de wind, omdat je dacht het zelf veel beter te weten! Doek de pupbemiddeling maar op. Er valt niets meer te bemiddelen. Zinloos wachten op een pup die nooit komt? Dat brengt zelfs de grootste aanhanger van jouw centrale fokkerij niet op.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een losgeslagen bende met een criminele onbevangenheid

  1. Rick zegt:

    Ach, waarom zouden we er ons nog druk om maken?
    De realiteit laat zien dat dit stuipen zijn van een uitstervend ras: de conservatieve kynologen, maar dan degenen met een bord voor de kop….Vroeger wist men niet beter, maar een beperkte groep steekt zijn kop in het zand en poogt willens en wetens op de vreemdste manieren het hoofd boven water te houden. Helaas niet op de manier van het gezonde verstand.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s