De wal keert het schip

wal keert het schip 1 Het stikt in Nederland van mensen die het goed voorhebben met huisdieren. Vooral het leed van dieren kan op veel sympathie rekenen. Toch hebben al die belangenverenigingen voor nooddruftige dieren niet kunnen verhinderen dat er wantoestanden in de rashondenfokkerij zijn ontstaan. De Sophia Vereeniging (de spelling is van 1867) weet hoe dat komt:

“Het probleem in de rashondenwereld is dat men wel weet dat er grote problemen zijn, maar dat iedereen iemand anders de schuld geeft. Keurmeesters, eigenaren, fokkers, de Raad van Beheer: allemaal zeggen ze er zelf niks aan te kunnen doen.”

En zo is ’t maar krek. De vereniging wil dat de maatregelen tegen inteelt worden aangescherpt en over tentoonstellingen zoals de Winner in Amsterdam heeft Sophia een zeer duidelijke mening. Ik hoef de volgers van mijn weblog niet meer uit te leggen dat ik het hier volledig mee eens ben.

Na lang praten perste de Raad van Beheer er, onder grote maatschappelijke druk, een slap regeltje uit dat keurmeesters op tentoonstellingen meer op extremiteiten moesten letten. Sommige fokkers dachten weer opgelucht adem te kunnen halen. Helaas. Too little, too late. Sophia heeft staatssecretaris Bleker van Landbouw opgeroepen tot aktie in een brandbrief die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Met succes! Staatssecretaris Bleker zal deze maand nog met een maatregel van bestuur komen, die een eind moet maken aan het fokken op extreme uiterlijkheden die schadelijk zijn voor de gezondheid van het dier. We zijn gelukkig weer een stapje verder. Helma, petje af! Hieronder het persbericht. Meer info op de website van de Sophia Vereeniging tot bescherming van dieren.wal keert het schip 2

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Erfelijkheid en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De wal keert het schip

  1. marnix zegt:

    Goed dat u hier aandacht aan besteed. okay als mensen een hond met een ingedeukte kop mooi vinden (ik niet) maar als hij daar last van krijgt en niet meer adem kan halen waar ben je dan mee bezig.
    zal mij benieuwen of er wat veranderd, denk het niet. Politiek.
    vr. groet. Marnix Viersel

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s