Tekenen bij het kruisje

tekenen bij het kruisje Ik kreeg naar aanleiding van het artikel van Mr. Wilschut over de de valkuilen van een koopcontract een mailtje. Iemand wilde zich niet aan haar contract met de fokker houden, omdat er onredelijke eisen in stonden. Ze dacht dat het niet rechtsgeldig was en voelde zich door dit artikel in haar mening gesterkt. Maar hier moet je toch even oppassen! Een door beide partijen getekend contract is in principe bindend.

De andere partij kan naleving eisen! Als het om geld gaat (en dat gaat het meestal) zal dat zeker gebeuren. Je moet dan heel zeker van je zaak zijn als je het contract niet nakomt. Laat in zo’n geval altijd een jurist ernaar kijken! Dat staat ook in het artikel van Mr. Wilschut, maar daar las deze mevrouw voor het gemak even overheen. Pas als ook jouw advocaat denkt dat het contract onwettig is (nietig in juridische termen) kun je met redelijke kans op succes naar de rechtbank. De tegenpartij zal je dan in een civiele procedure moeten dagvaarden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s