Navelstaren

bron:www.ingmarbergman.se

bron:www.ingmarbergman.se

De beroemde Zweedse filmmaker Ingmar Bergman regisseerde lang geleden ‘Scènes uit een huwelijk.’ Toneelgroep Amsterdam zet het nu op de planken. Onze schoondochter mailde dat alle Marianne’s die met een Johan zijn getrouwd en omgekeerd er gratis naar toe mogen, omdat de hoofdpersonen ook zo heten. Dat weet ik. Een van onze jongens heet ook nog eens Ingmar, vernoemd naar de Zweedse cineast, waarvan ik in de jaren 70 een groot bewonderaar was. Dat zit dus wel snor. Mijn jongste zoon heet Alexander, naar ‘Fanny och Alexander,’ de film die in zijn geboortejaar uitkwam.

Maar mijn liefde voor Bergman was toen al tanende. Ik was niet meer zo gecharmeerd van al dat navelstaren en oeverloos gezucht en gezeur in al die moeizame relaties. Dat komt misschien omdat ik nog nooit in Zweden ben geweest. Maar Marianne wel en die vond Stockholm een fantastische stad. Sterker: ze voelde zich er meteen thuis. Toch is navelstaren en zeuren in moeizame relaties haar volkomen vreemd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Ons en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Navelstaren

  1. Rick zegt:

    Dat klopt wel dat de zweden graag zwaarmoedig en moeilijk doen over niks. Dat schijnt een menselijke reactie te zijn op als het te goed gaat!
    En inderdaad is onze ervaring van Stockholm ook dat dit een geweldige stad is! In welke hoofdstad in de wereld kun je vanaf de kademuur op zalm vissen en lopen er wolven en lynxen binnen de gemeentegrenzen…! Niet te vergeten het fantastische Hanzecentrum en de vriendelijke mensen! Stockholm kwam op ons over als een gemoedelijk pretpark.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s