Tekenen!

tekenen 1
Vorige week nog wilde de ING top, op mijn kosten als belastingbetaler, snoepen uit de bonussenpot omdat de economie wat aantrekt en de miljarden weer binnenstromen. Mevrouw Hommen kon maar moeilijk rondkomen van die schamele 1.350.000 Euro die Jan per jaar binnenbrengt. Die extra bonus van 1.250.000 Euro was dus hard nodig in Bloemendaal om de Hommetjes een gang naar de voedselbank te besparen.

tekenen 2Ik wil hier graag een oproep plaatsen voor mensen die de miljoenen niet om de oren vliegen. Zij zijn zwaar gehandicapt en afhankelijk van een hulphond om nog een beetje onafhankelijk het leven door te komen. Maar dat wordt nu ‘te duur’ en dus moet er gekort worden. Teken die petitie! Al was het maar om de waanzin te stoppen in een land waar de welvaart soms erg schrijnend is verdeeld.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Tekenen!

 1. Frans zegt:

  Goeie actie.
  gr. Frans

 2. C. Weden zegt:

  Een heel goed initiatief. En het gaat goed! Heeft u nog niet getekend? Doe het alstublieft.
  C. Weden.

 3. Hans zegt:

  Bestuursvoorzitter van ING Jan Hommen was tegen de bonus van 1,25 miljoen euro die hij over 2010 zou krijgen. Dat bevestigen bronnen aan NRC Handelsblad.

  De raad van commissarissen kende de bonus aanvankelijk toe omdat Hommen en zijn medebestuurders het verlies uit 2009 hadden weten om te buigen in een winst van ruim drie miljard euro. Onder druk van de publieke opinie moest het bedrijf vorige week bakzeil halen.

  Hommen voorzag volgens de krant dat de bonus weerstand zou oproepen. De raad van commissarissen, onder leiding van oud-DSM-topman Peter Elverding, sloeg het advies van de bestuursvoorzitter in de wind en kende de bonus toch toe. In de raad van commissarissen zit ook oud-voorzitter van de FNV, Lodewijk de Waal.
  bron NRC
  ook goed om te weten,
  Hans

 4. Johan zegt:

  Heb je wel getekend, Hans? Ik bedoel voor die mensen die afhankelijk zijn van een hulphond, want daar ging het om.

  Of hou je liever de hand boven het hoofd van graaiers in een maatpak met een zijden das om hun strot omdat je gelooft in het fabeltje dat de NRC je op de mouw probeert te spelden.

  “De waarheid is te belangrijk om aan journalisten over te laten.” Een uitspraak van een journalist-columnist die ik goed in mijn oren heb geknoopt en waar ik meer waardering voor op kan brengen.

  Ook goed om te weten: elke ongeletterde kannibaal uit de oerwouden van Zuid-Amerika die nog nooit een Euro in zijn handen heeft gehad, kon het verlies vorig jaar bij de ING in winst ombuigen! Daar hoef je geen Jan Hommen voor te heten met een salaris van 1,35 miljoen Euro! Ex bonus.

  Je begrijpt weinig van het ‘old boys network’ en hoe het spel wordt gespeeld, zoals ook, helaas, sommige journalisten van de NRC.

  Hommen had krachtiger ‘nee’ moeten zeggen als hij ‘tegen’ was. Maar kennelijk had hij te weinig ‘overtuigingskracht’ tegen zijn mede-bestuurders en Raad van Commissarissen.

  De Raad van Commissarissen had in dat geval een aantal andere graaiers in het bestuur moeten trotseren en dat was het hen (en Hommen!) niet waard. Dan maar liever “onder maatschappelijke druk” capituleren en dat ze het “verkeerd hadden ingeschat.”

  Ook goed om te weten: de salonsocialist Wim Kok, oud-regent van Nederland zei tijdens zijn premierschap over de bonussen aan bankbestuurders: “het is exhibitionistische zelfverrijking” Later, toen Kok ook lid was van de club, streek hij jarenlang zonder met zijn ogen te knipperen 80.000 Euro per jaar op bij diezelfde ING bank voor een paar keer vergaderen per jaar. Kok weigerde later een toelichting te geven. Is ook best lastig om uit te leggen, dat begrijp ik ook wel.

  Ook goed om te weten: Lodewijk de Waal was nog niet binnen bij de ING of hij had het al over “duivelse dilemma’s” toen het over de beloning van de top ging. Socialisten en bankiers hoef je het manipuleren van de waarheid niet te leren. Journalisten ook niet. Het zijn net mensen.

  Rijkman Groenink, de ‘briljante, intelligente strateeg’ incasseerde naar eigen zeggen zijn bonus van € 25 miljoen (!) met “enorme woede” toen de ABN Amro omviel en de belastingbetaler voor zijn arrogante en megalomane stijl van besturen met miljarden moest bijspringen. Wouter Bos trok snel – namens ons allen – de knip.

  Gerrit Zalm, die op tijd voorzag dat het graaien bij Scheringa’s DSB op niets zou uitlopen, trekt nu voor een schamele € 750.000 per jaar aan de touwtjes. Wel met een vette bonus in het vooruitzicht als hij de ABN Amro met winst weet te verkopen. Dat gaat lukken, let op mijn woorden.

  Die bonus was een cadeautje van Wouter Bos, Zalms hulpje in de huishouding destijds op het Ministerie van Financiën, die precies weet hoe de hazen lopen in de bankwereld. Wouter wilde meer thuis zijn bij zijn kind en werkt nu 4 dagen per week voor een tonnetje of 8. Maar gelukkig is Wouter nu wel elk weekend thuis.

  Camiel Eurlings wilde een gezinnetje stichten en verliet daarom de politiek. Vier jaar lang wist hij als minister van Verkeer en Waterstaat de KLM in de luwte te houden. Als beloning mag hij nu directeur worden voor een salaris waar je met gemak tweehonderdduizend gezinnen van kunt stichten met hulphond!

  Eén ding moet ik al die jongens toegeven: ze kunnen het graaien goed verkopen. Dat jij erin trapt, Hans? Prima! Je trapt wel in meer fabeltjes. En zo kan ik nog wel even doorgaan op dit weblog over Saarlooswolfhonden.

  Groet, Johan.

 5. Frida Olstrom zegt:

  Via google kwam ik op deze site terecht op zoek naar info over de topsalarissen bij banken 🙂 voor mijn scriptie. Ik ben een beetje bang voor honden, maar deze zijn wel mooi en zien er vriendelijk uit. Een weblog is geen discussieplatform, maar ik wil toch graag mijn visie geven.

  Hommen kreeg van de Raad van Commissarissen (waar inderdaad ex-FNV topman Lodewijk de Waal deel van uitmaakt) een bonus van xe2x82xac 1.250.000 bovenop zijn jaarsalaris van
  xe2x82xac 1.350.000. Deze bonus was binnen de eerder afgesproken norm toen Wouter Bos de ING redde met miljarden belastinggeld. De afspraak werd gemaakt dat de bonus voor de top niet hoger mocht zijn dan hun jaarsalaris als er weer winst werd gemaakt. Maar een bonus van net een ton minder dan het salaris komt wel erg dicht bij het maximum.

  De ING heeft weinig gevoel voor wat er in de samenleving leeft. Daar kan Lodewijk de Waal niets aan veranderen. De financixc3xable crisis, veroorzaakt door het onverantwoordelijk gedrag van de banken, ligt bij de meeste mensen nog vers in het geheugen. De afspraak die Wouter Bos met de banken maakte was mijns inziens verkeerd. Een bonus van 1,25 miljoen is (in deze tijd) onredelijk. Veelzeggend dat de ING dat pas wilde inzien na de maatschappelijke verontwaardiging over die veel te hoge bonus van Hommen. Persoonlijk vind ik een bonus helemaal niet nodig voor iemand die in dienst is van een onderneming.

  Net zoals elke andere werknemer is een directeur van een bank, dus ook de voorzitter van het bestuur, gewoon in loondienst. Hij is geen ondernemer die zelf zijn zaak heeft opgebouwd. Dat is een groot verschil. Toch doen bestuurders van banken zich voor als ondernemers. En dat is naar mijn mening niet terecht.

  Hartelijke groet en veel succes met de honden,
  Frida Olstrom.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s