Vijf pups?

vijf pups

pups van een paar dagen oud??

Afgelopen donderdag is een nest pups geboren bij de NVSWH. Het eerste nest van 2011. Wel vreemd dat de pups op de bijgeplaatste foto veel ouder zijn. Het zijn 5 teefjes meldt de website, 1 bosbruin en 4 wolfsgrauw. Helaas weer geen enkele informatie over de ouderdieren. Ook niet voor de leden van de NVSWH. Jammer, al die geslotenheid en het is ook zo onnodig. Die vijf bleken er later vier te zijn. In ieder geval van harte gefeliciteerd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Vijf pups?

 1. Hans zegt:

  Het schijnt toch erg moeilijk te zijn om wat geduld te betrachten…zelfs (ook) voor pensionado’s.
  fijne dag,
  Hans

 2. jelline zegt:

  Je moet blijkbaar niet alleen geduld hebben bij die club. Eerst jarenlang wachten op een nest en als het er dan eindelijk is wordt er zo knullig en geheimzinnig over gedaan, dat je wel haast moet denken dat er iets niet klopt.
  Ik weet het niet, hoor maar in het digitale tijdperk geen foto van de pups beschikbaar? Een bestuurslid die een fotootje van de pups plaatst waar op vijf pupjes te zien zijn die allemaal wolfsgrauw zijn en bovendien de oogjes al open hebben?
  En dan pas wat info over de ouders na drie dagen.
  Ik hoop dat het alleen wat ongelukkige communicatie is en dat er een gezond nestje is geboren.
  Jelline

 3. Rick zegt:

  Geduld is natuurlijk een schone zaak, maar als in dit tempo de aanwas van de NVSWH zo doorgaat is er slechts een vrij eenvoudige wiskundige formule op los te laten om uit te vinden hoe lang het duurt voordat de populatie uitgestorven is…De nadelen van een gesloten fokbeleid….

 4. Sonja Té zegt:

  Dagenlang de gegevens achterhouden heeft volgens mij niets met geduld te maken. Het is lichtelijk paranoia. Sonja.

 5. Hans zegt:

  Beste Jelline, Rick en Sonja Té,
  Wat mijn vereniging, de Nederlandse Vereniging Van Saarlooswolfhonden ook doet,het is nooit goed en daar kunnen we overigens prima mee leven, niet belangrijk genoeg ! Als we het woord paranoia gebruiken zou ik eerst eens de ‘van Dale’ raadplegen om echt te weten wat dat inhoudt. En op mijn school noemden ze die ‘eenvoudige wiskundige formule’ gewoon ‘rekenen’. Maar het staat natuurlijk wel interessant hè, zo’n kreet, want daar gaat het ten slotte om. Er zijn bij ons weer mooie puppen geboren, vrij van gebreken en erfelijke belastingen, zonder behulp van kunstgrepen zoals die voorkomen in b.v. Duitsland en Zweden bij ‘liefhebbers’][ van het ras, als u begrijpt wat ik bedoel.

  Dit was mijn uitspraak en daar moet u het (voorgoed) mee doen,
  Groeten van Hans (en Baruch).

 6. Rick zegt:

  Ja Hans.
  De eenvoudige wiskundige berekening is 1+1=2.
  Het is inderdaad jammer dat de respectievelijke verenigingen elkaar betichten van het te gronde helpen van het ras Saarlooswolfhond. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Het zou mooi zijn als de verenigingen elkaar dan ook ergens in het midden zouden kunnen vinden.
  Gr. Rick

 7. Sonja zegt:

  Nou, je voelt je nogal aangesproken, Hans. Maar jij bent dus de eigenaar van de reu. Gefeliciteerd hoor, maar niet zo boos reageren. Is voor mij niet nodig, ik ken je helemaal niet!

  Dat jij voor rijdende rechter speelt, mag van mij hoor. Ik (Sonja) ben degene die het lichtelijk paranoia heeft genoemd. Want om de ouders niet te vermelden heeft niets met geduld te maken, maar is gewoon overmatige achterdocht. De betekenis van paranoia. En ik schreef lichtelijk paranoia. Precies wat het is.

  Groetjes, Sonja Té.

 8. Johan zegt:

  Kom je net terug van een verfrissende wandeling met de honden, is je weblog volgelopen met reacties op het NVSWH nest.

  Aan Sonja: deze discussie heeft geen enkele zin. Behalve lichtelijk paranoia is men daar ook lichtelijk rancuneus.

  Aan Hans: we moeten het ‘voorgoed’ doen met jouw uitspraak. Heb het even opgezocht: ‘voor altijd, definitief.’ Dus we zijn nu voor altijd en definitief van je uitspraken verlost. Winst, lijkt me.

  Aan Rick: de AVLS beticht de NVSWH nergens van het te gronde richten van het ras. Omgekeerd is dat wel het geval. Maar roddels en achterklap worden vaak voor waar aangenomen. Dat ‘van beide kanten betichten’ is dus niet waar.

  Morgen zal ik maar weer een ander onderwerp plaatsen.

  Johan

 9. Jeline zegt:

  Blijkbaar is het beleid in het kader van meer openheid veranderd van de NVSWH en worden de nieuwsbrieven niet meer op de website gezet.
  Anyway, er is duidelijkheid over het puppen aantal in België, 4 stuks, 1 reutje en 3 teefjes. Gefeliciteerd en geluk ermee.
  Ik ben erg benieuwd waar de pups gechipped worden, Woonplaatsbeginsel??? Ja, ja.
  Jeline

 10. Marcel Oldenbeernink zegt:

  1 reutje en 3 teefjes? Het waren toch 5 teefjes?
  Marcel

 11. Hans zegt:

  Belgische honden worden gewoon in België gechipt….. Woonplaatsbeginsel. Ja Ja !!!!!
  Hans

 12. Jeline zegt:

  “Belgische honden worden gewoon in België gechipt….”

  Dat is dan van de laatste tijd, de pupjes van Lynantha werden in België geboren en in Harmelen gechipt.
  Jeline

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s