Ontluisterend

samen sterk voor de Saarloos Wolfhond

samen sterk voor de Saarloos Wolfhond

“Dat eerste gesprek vindt vanavond plaats” schreef ik gisteren in de vaste overtuiging dat er een gesprek met de NVSWH zou plaatsvinden. Maar hoe geeft de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden zijn visitekaartje af? Door 2 keer een afspraak af te zeggen, de derde keer zelf de locatie te bepalen en dan niet op te komen dagen! Laf, omdat het bestuur van de NVSWH de confrontatie niet aandurft. Onprofessioneel, omdat ze een gesprek over de toekomst van het ras uit de weg gaan.

Het bestuur van de NVSWH wil kennelijk heel ver gaan in het schofferen van de Raad van Beheer! Als reden werd nl. opgegeven dat de nieuwe kynologisch medewerker van de Raad aanwezig zou zijn. Men had zich daarop niet kunnen voorbereiden. Mensen, als je niet wilt praten, zeg dat dan gewoon! Dr. J. Windig van de Universiteit Wageningen was ook door de Raad van Beheer voor het overleg uitgenodigd als onafhankelijk deskundige . Een onafhankelijke deskundige? Nee! Wegwezen!

De vraag doet zich voor of het bestuur van de NVSWH nog wel een serieuze gesprekspartner is. Dat bestuur heeft zich nu bewust buiten de discussie geplaatst, want het overleg ging gewoon door, zonder de NVSWH! Een andere vraag is of de fokkerij van de NVSWH nog wel van belang is gezien de povere resultaten van de laatste jaren?

Intussen dreigt de NVSWH volledig de boot te missen. Het bestuur van die club heeft niet door dat de Raad van Beheer zich niet langer zal laten schofferen. Er zullen hoe dan ook afspraken worden gemaakt over de fokkerij. Afspraken waaraan de NVSWH zich niet zal kunnen onttrekken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Ontluisterend

 1. Mirjam zegt:

  De trein gaat gewoon door, met of zonder de NVSWH. Ze hebben niet alleen de boot, maar ook het station gemist 😉
  Groetjes, Mirjam

 2. Jeline zegt:

  Persoonlijk vind ik het wel jammer dat het niet gelukt is om de NVSWH aan tafel te krijgen. Maar ze hebben alle kans gehad en willen dus duidelijk niet, ze blijven steken en missen inderdaad de trein. Men beseft ook niet dat een rv die per jaar nog geen 10 puppen produceert niet in staat is een ras instand te houden en daardoor alleen al geen bestaansrecht heeft. Jammer, maar helaas.
  Jeline

 3. Sonja Té zegt:

  De NVSWH moet er misschien nog aan wennen dat als ze uitgenodigd worden voor een gesprek zij niet bepalen wie er aan tafel zit. Gr. Sonja.

 4. Marcel Oldenbeernink zegt:

  Waarom wil je met mensen praten die niet met jouw willen praten? Dat heeft volgesn mij zo wie zo geen zin. Laat ze dan maar in hun sop gaar koken.
  vr.gr. Marcel Oldenbeernink.

 5. Rick zegt:

  Binnenkort weer slechts één rasvereniging. Wel zo overzichtelijk.

 6. Yolanda Gerritsen zegt:

  Jullie zijn er al heel lang mee bezig ,maar met onwillige honden is het slecht hazen vangen. Dit gaat volgens mij niet lukken! Liefs Yolanda.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s