Jubileumpje

Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat we naar Frankrijk vertrokken. Huis in Hilversum verkocht, zaak opgedoekt, Marianne had haar baan bij de NOS opgezegd, groot feest gegeven, onze spullen in de opslag en toen… met ons aanhangwagentje en het meest noodzakelijke erin naar Frankrijk. Ik zal het moment nooit vergeten toen we Hilversum uitreden. Met de honden achterin de auto het avontuur tegemoet. Het was een heel speciale ervaring en wat hebben we veel avonturen beleefd.

ons tijdelijk onderkomen aan het meer

ons tijdelijk onderkomen aan het meer

Hier zijn we voor het eerst neergestreken. Een mobiel home aan de rand van een meertje. Dat was geen straf, zeker niet voor de honden die daar alle vrijheid hadden, maar voor de lange duur was het toch niet echt comfortabel. Toen na een jaar bleek dat we geen geschikt huis konden vinden, en verkopers of makelaars vaak hun afspraken niet nakwamen, hebben we besloten dan maar zelf een huis te bouwen.

ons huis in aanbouw

ons huis in aanbouw

Dan leer je Frankrijk ineens heel anders en een stuk beter kennen dan alleen maar van de camping, de bakker of de supermarkt. Landaankoop, naar het kadaster, naar de notaris, overleg met de burgemeester (die gaat over alles in een klein Frans dorpje), gemeentelijke en departementale bouwvergunningen regelen etc. De waterdruk in de waterleiding bleek een probleem op het plateau. Er moest een speciaal pompstation gebouwd worden. Wie ging dat betalen? Wij niet! Elektriciteit was er ook nog niet, geen telefoon, overleg met de aannemer, bouwtekeningen aanpassen, et cetera. Uiteindelijk, na veel overleg en officiële papieren met indrukwekkende stempels en handtekeningen was alles eindelijk rond en konden we beginnen.

Marianne aan het werk op de bodem van het zwembad

Marianne aan het werk op de bodem van het zwembad

Het huis was ruim een jaar later klaar. Wat ons nog het meeste zweetdruppels heeft gekost, was de aanleg van het zwembad. Wat was ik trots op Marianne die dag in dag uit samen met mij bezig was om het zwembad van mozaïektegels te voorzien. Die tegels hadden we de winter daarvoor met de hand gemaakt. Steentje voor steentje.

ons zwembad is af!

ons zwembad is af!

Het was een enorme klus en soms moesten we elkaar echt motiveren om door te gaan. Het eindresultaat was prachtig, al zeg ik het zelf. En toen konden we naar hartenlust plonzen. Lieve vrienden en familie kwamen over uit het natte en koude Nederland en genoten met ons volop van het fantastische uitzicht op de zonovergoten heuvels en natuurlijk van het heerlijke zwembad. (die foto’s houden we uiteraard privé) En toch… nu we terug zijn in Nederland hebben we nog geen dag spijt gehad. Zelfs niet met al die regen de laatste tijd. We zijn veel meer familiemensen dan we ooit hadden gedacht, maar dit avontuur hadden we voor geen goud willen missen.

ons huis is eindelijk klaar!

ons huis is eindelijk klaar!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Frankrijk, Over Ons en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Jubileumpje

  1. Wij vieren samen met jullie dit jubileum, want ook wij streken in deze periode naast jullie neer. Ook wij hadden het avontuur Filhol niet willen missen en zijn blij dat wij jullie als buren hadden. Groetjes vanuit zonnig Mallorca

  2. Rick zegt:

    Haha, groeten vanuit zonnig, droog(!) en hittegolfachtig Zweden!

  3. Sonja Té zegt:

    Oh jongens, wat een werk! Jammer dat ik nu niet kan komen plonzen. 😉 Maar wat een ervaring om dit te kunnen doen! Liefs, Sonja

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s