Feestjes

wat doen kids op een feesje: gamen natuurlijk!

Ja, hoe doe je dat op een ontspannen manier… een feestje vieren met een huis vol visite. En dan heb je ook nog 8 kleinkinderen onder de leeftijd van acht jaar en 3 Saarlooswolfhonden. Toen we naar Rotterdam verhuisden, wilde ik een buitenkennel. Met al die kinderen is het op een feestje erg druk en je kunt niet overal op letten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Onze Tunka is dol op onze kinderen en kleinkinderen. Niet helemaal alleen uit liefde, want enig opportunisme is hem zeker niet vreemd. Kleine kinderen lopen op een feestje meestal met iets lekkers in de hand en dat is Tunka niet ontgaan.

wat … in de kennel?

Het is voor hem simpel om dat heel, maar dan ook heel voorzichtig uit die kleine handjes te halen. Meestal met grote tranen als gevolg, het kleintje is zijn koekje kwijt en Tunka is al op weg naar het volgende kleintje met een koekje. Ook moeten wij ogen in ons achterhoofd hebben, want zodra wij ons omdraaien vindt Tunka dat hij ook wel wat van de salontafel kan nemen.En dan heb ik het nog niet eens over de angsten van onze Russische schoondochter, die is opgegroeid met de meest vreselijkste verhalen over wolven. Nee, een buitenkennel… dáár zouden ze ingaan bij feestelijkheden. Maar Tunka, onze lieve reu, vond dat geen goed idee. Hij wilde juist bíj de familie zijn. Hoe kon ik nou zo stom zijn dat niet te begrijpen. Om mij dat goed duidelijk te maken, zette hij lekker de boel op stelten in de nieuwe buitenkennel.

doezelen bij de trap

En als Tunka het op zijn heupen heeft, vier je echt geen ontspannen feestje. Goede raad was duur. Uiteindelijk zijn we op een compromis uitgekomen. Als de kindertjes op visite komen, gaat Tunka lekker op een kleedje op zijn plaatsje onder de trap. Daar leg ik hem vast. Hij kan dan iedereen begroeten… hij is erbij… maar hij kan niet meer stelen. Na een poosje dommelt hij lekker rustig op z´n kleedje en wij, maar vooral de kindertjes, zijn allemaal blij. Nou zou je zeggen, je hebt toch 3 Saarlozen?  Je hebt het alleen over Tunka! Dat klopt. Tunka is de enige van de drie die zo nadrukkelijk aanwezig is. Lica en Shala merk je niet op. Die zoeken een plekje ergens achteraf of onder een tafel, komen af en toe eens kijken en vinden het verder best. Vooral als het bezoek weer vertrekt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Ons, Over Onze Honden en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Feestjes

  1. HUUBgoud zegt:

    haha allemaal heel herkenbaar…

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s