Vooruitziende blik

het tapijt is weer schoon

Het maakt eigenlijk niet uit wat het is, als het nieuw is, geven onze honden er graag een eigen geurtje, kleurtje aan.
We besloten na 3 jaar toch maar vloerbedekking over het laminaat op de slaapkamer te laten leggen, want de nagels van onze Tunka tikken steeds, als hij opstaat, luid en duidelijk en dat is niet bepaald bevordelijk voor de nachtrust. Vorige week maandag was het zover. Ik had een Saarlooswolfhondbestendige vloerbedekking uitgezocht, zo een die je goed kan stofzuigen en makkelijk is schoon te maken.

De eerste nacht… niets aan de hand, de hondjes sliepen als rozen. Maar de tweede nacht sloeg een virus toe. Het begon met Lica. Midden in de nacht werden we wakker door een hevig kotsende hond, op de….  je raadt het al…  nieuwe vloerbedekking. Dus snel het bed uit en alles opruimen. Een paar uur later kon ze het echt niet meer houden. Dus ook nog poep… dat kon er nog wel bij.
’s Morgens aan de slag met vloerbedekkingsreiniger en na een paar uur was er niets meer van te zien. In de loop van de dag begon Shala met dezelfde verschijnselen en vannacht was het onze oude man die last van zijn maag en darmen had.

Tunka maakte me wakker en piepte zachtjes, dan weet ik dat er wat is. Hij moest ook spugen, maar dat doet hij niet in de slaapkamer. Dus hem eruit gelaten en buiten heeft hij gespuugd. Een paar uur later hetzelfde ritueel, maar toen moest hij heel erg poepen. Ondanks alles ontroert hij me, want hij is zo blij dat ik hem begrijp dat hij zachtjes kwispelt als alles achter de rug is. Hij is vandaag erg lusteloos en kijkt ziek uit zijn ogen, maar we weten van het verloop van Lica en Shala dat het binnen 24 uur over is. Als ik het had geweten, had ik de vloerbedekking een weekje later laten leggen. Marianne.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Onze Honden en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s