When the lady smiles

Golden Earing bestaat 50 jaar. Vorige week hebben ze na 9  jaar weer een album uitgebracht. ‘Tits ‘n  Ass.’ Je bent ten slotte een rockband of niet. Deze week aandacht voor de inmiddels grijze Earing in ‘De Wereld Draait Door.’ Daar kwam ‘When the lady smiles’ ook even voorbij. Leuk filmpje, gedateerd uiteraard, maar toch. Het was 1984. Dick Maas aan de telefoon. Na de Filmacademie waren we elkaar een beetje uit het oog verloren. Of ik een operatiezaal voor hem kon regelen. Huh? Ja, Golden Earing had hem gevraagd of hij een clip wilde maken voor hun nieuwste single “When the lady smiles.”

‘Cool’ zou je nu zeggen. ‘Tof’ was toen meer de uitdrukking. Ik probeerde het te regelen, maar nee… Dijkzigt lag dwars. Steriliteit, dat soort shit. Kon dus niet. Een collegezaal kon ik wel voor hem regelen en ook de loopbrug tussen Dijkzigt en de Medische Faculteit voor een shot. Had ie daar wat aan? Take it or leave it. Oké, zuchtte Dick, die nooit genoegen nam met iets anders dan wat hij zelf had bedacht.

Het werd een nummer 1 hit in Nederland, maar niet in Amerika. Oorzaak zou de clip van Maas zijn. Toen het Faculteitsbestuur erachter kwam dat er een ‘verkrachtingsscène’ van een non in zat, heb ik er nog even behoorlijk wat gelazer mee gehad. Fuck it. Alles voor de kunst, nietwaar. Nog steeds kippenvel bij dat nummer. Een van de beste nummers van de Earing vind ik zelf. En dat vindt Theo Maassen ook, zei hij in DWDD. Natuurlijk zit de moeder van Dick in het clipje. Klik maar:

smile

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s