De toekomst van de Saarlooswolfhond

voorblad plan van aanpak outcross SWH

Het ziet er nu toch naar uit dat de Raad van Beheer zijn verantwoordelijkheid gaat nemen met betrekking tot de toekomst van de Saarlooswolfhond. Al in oktober 2005 kreeg de Raad deze petitie aangeboden door meer dan 200 verontruste eigenaren, liefhebbers en fokkers van Saarlooswolfhonden. (om redenen van privacy heb ik de namen van de ondertekenaars weggelaten)

Maar de tijd was nog te vroeg. De AVLS was nog niet opgericht en werd pas later erkend door de Raad van Beheer. De AVLS heeft altijd samenwerking gezocht met de NVSWH, maar de uitgestoken hand werd steeds weggeslagen.

Er moet wat gebeuren, vindt nu ook de Raad van Beheer! De Raad heeft begin dit jaar beide verenigingen van de Saarlooswolfhond gevraagd met een plan van aanpak te komen om de toekomst van het ras  zeker te stellen. De gezondheidscommissie van de AVLS heeft hier maandenlang hard aan gewerkt. Het plan is daarna unaniem op de ledenvergadering van de AVLS aangenomen. Het wachten is nu op het plan van de NVSWH (dat er al lang had moeten zijn). Het zal volgens de Raad van Beheer “specifiek beleid moeten bevatten ten aanzien van de populatiegroei en beheersing van inteelt” waarna de RvB de knoop door zal hakken. Hoe dan ook, ambtelijke molens draaien traag, procedures moeten worden gevolgd etc., maar linksom of rechtsom: er gaat iets veranderen.

Wordt vervolgd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, AVLS en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s