Het nut van petities

Op het weblog Kynologie op de Korrel is een reactie te lezen van Marie-Louise Wennekes. Zij is al jaren begaan met het lot van de Cavalier King Charles Spaniël.  Dat is een ras met veel ellende. Ik heb er al eens aandacht aan besteed.

Marie-Louise heeft een email met aangetekende brief aan de Raad van Beheer gestuurd met 168 handtekeningen van bezorgde Cavalier eigenaren, die vroegen om het plan van aanpak, dat de problemen van het ras moet aanpakken, door de Cavalier Club Nederland te laten accepteren. De petitie werd door de Raad van Beheer genegeerd. Ze kreeg geen reactie, zelfs geen ontvangstbevestiging.

Dan mag ik me nog gelukkig prijzen met dit nietszeggende antwoord van directeur Jeroen Duyster van de Raad van Beheer op een petitie uit 2005 met 207 handtekeningen.  De Raad vindt het maar wat moeilijk en kan er – naar eigen zeggen – niets aan doen.

Tja, dan kun je wel antwoorden dat de statuten van de RvB wel degelijk voorzien in de mogelijkheid om in te grijpen en dat het merkwaardig is dat de RvB haar eigen gezag niet erkent, maar dat haalt allemaal niets uit. Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.

De Raad van Beheer zit erg in de maag met petities van liefhebbers die zich zorgen maken over een ras.  Het is het gevolg van de spagaat waar de Raad van Beheer in zit: enerzijds het bewaken van de belangen van fokkers en anderzijds de terechte zorgen van eigenaren die doodzieke honden hebben gekocht. Tja, waar kies je dan voor. Naar mijn mening zal het bestuur van de Raad van Beheer de gezondheid en het welzijn van honden nu op de eerste plaats moeten stellen. Dat is jarenlang blijven liggen en het heeft al met al veel te lang geduurd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s