Aanbevelingen…

Aldus een paar aanbevelingen aan de Raad van Beheer naar aanleiding van het onderzoek dat Maurice de Hond en Kay van der Linden uitvoerden. Aanbevelingen die naadloos aansluiten bij de doelstellingen van de AVLS. Gelukkig beschikt onze vereniging over prima journalistieke en politieke contacten en die pilot om met een onafhankelijk instituut de genenpool te verbreden, komt er ook aan.

Dat de rashondenfokkerij behoorlijke imagoschade heeft opgelopen, is intussen wel bekend. Ik heb daar al vaak aandacht aan besteed. De verschillende belangen die de Raad van Beheer moet verdedigen staan haaks op elkaar. Enerzijds de gezondheid van rashonden bewaken, anderzijds de commerciële belangen van fokkers en hondententoonstellingen veilig stellen. Het zijn twee niet te verenigen doelen. Ondubbelzinnig kiezen voor de gezondheid van honden zal een eerste stap moeten zijn om de opgelopen imagoschade te beperken.

Onderstaande dia uit de presentatie van de Hond en van der Linden wil ik ook even benadrukken. Dit is namelijk een van de redenen waarom de AVLS is opgericht. Met de (afgedwongen!) erkenning door de Raad van Beheer van tweede rasverenigingen (die vaak werden opgericht uit onvrede met het fokbeleid van de eerste rasverenigingen) is een mentaliteitsverandering op gang gekomen die ook zijn weerslag zal vinden in de opstelling van de Raad van Beheer. Er is geen weg terug! Wie de hele PowerPoint presentatie wil zien kijkt op kynologie op de korrel

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s