Chapeau Marion

Het kwam in het verleden nog wel eens voor dat een Saarlooswolfhond 20 van de maximaal 21 punten haalde en tóch zakte voor het examen Gehoorzame Hond , omdat het onderdeel ‘betasten’ niet werd gehaald. We weten allemaal dat een Saarlooswolfhond zich niet graag door een vreemde (in dit geval de examinator) laat betasten. Maar de AVLS kreeg geen enkel support bij de Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia om bij het examen Gehoorzame Hond rekening te houden met het terughoudende karakter van ons ras. Sterker, in het begin werd er helemaal niet gereageerd. Na lang aandringen kwam er een antwoord dat men bereid was tot overleg, maar dat zou niet leiden tot een ander standpunt van Cynophilia, namelijk dat elke hond gelijk is en gelijk behandeld moet worden. Klinkt wel democratisch, maar is natuurlijk grote onzin.

Bestuurders kunnen wel degelijk het verschil maken. Toen Marion ten Kate onlangs voorzitter werd van de Kennelclub, lag er al snel een uitnodiging om te komen praten. En? Cynophilia was het eens met de AVLS. Na overleg met een delegatie van het bestuur van de AVLS heeft Cynophilia vorige week een brief geschreven aan alle Kynologen Clubs in Nederland die de examens voor de cursussen gehoorzaamheid organiseren. Er dient vanaf nu rekening te worden gehouden met rassen die een terughoudend karakter hebben zoals de Saarloos Wolfhond!

Als ze nu zakken op het onderdeel ‘betasten’ mag dat geen reden meer zijn om de honden niet toe te laten tot de vervolgcursussen. De AVLS is blij. Ik zeg: chapeau Marion! Zou het schelen dat zij keurmeester is van de Saarloos Wolfhond? Hier de tekst van de brief.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, AVLS en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Chapeau Marion

  1. Iris Klooster zegt:

    De AVLS timmert weer goed aan de weg. Prima!

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s